Előszállás

2013.12.04. 19:50

Ünnep, műsorok és ajándékok a Patakparti Óvodában

Előszállás - Mozgalmas lesz az élet a Patakparti Óvodában a téli szünetig. Péntek délelőtt érkezik az óvoda Mikulása teli puttonnyal.

Rankasz Brigitta

A Patakparti Óvoda Süni csoportja műsorral kedveskedik péntek délelőtt a Mikulásnak, Horváth Istvánné, Pribékné Bagó Kornélia és Tele Attiláné pedig bábszínházat varázsol mindeninek.

Szerencse Jánosné óvodavezető reményei szerint más meglepetést is kap az intézmény karácsony előtt. Ugyanis regisztráltak a Tehetségponton, és 500 ezer forint értékben fejlesztő eszközöket kaptak ajándékba, például a kézműves foglalkozásokhoz festéket, gyurmát és sok mást, mellyel a szülők pénztárcáját tehermentesítik, és változatosabbá, igényesebbé teszik a gyerekeknek az óvodai foglalkozásokat.

Telek Attiláné, Pribékné Bagó Kornélia, Horváth Istvánné és a Napsugár csoport várja (már nagyon) a Mikulást. Fotó: Rankasz Brigitta

Régi hagyomány, hogy az intézmény dolgozói átküldik a Mikulásukat a polgármesteri hivatalba, a postára és háziorvosunkhoz, dr.Kádas Zsófiához is, és így apró ajándékokkal köszönik meg azt a figyelmet és sok segítséget, amit egész évben kapnak. December 12-én 9-től 14 óráig a felnőttekről szól majd az óvodanap. Az intézmény ugyanis egy ragyogó továbbképzést szerevezett, melyen a népi gyermekjátékok tanításához kapnak sok gyakorlati ismeretet. A környékbeli óvodapedagógusok térítésmentesen vehetnek részt a programon, amely erősíti az óvodapedagógusok jó kapcsolatát, s a tapasztalatcserét.

Az óvodások egy része különleges esemény részese lehet december 17-én is: Jót tenni jó – tartják Előszálláson is, és úgy döntöttek, karácsonyi műsorral lepik meg a Nyugodt Évek Idősek Otthonának lakóit. Közben készülnek a karácsonyi díszek, mézeskalács illata lengi be a termeket, a nagycsoportos szülőket pedig titkos ajándékkészítő estre várják hamarosan. A hónap rendezvényeit a fenyőünnep zárja majd, december tizennyolcadikán. Ezen a Cinege csoport mutatja be műsorát, majd előkerülnek a fa alól a meglepetések, elkezdődik az ajándékozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!