Foci

2016.05.27. 15:20

Az utolsó hazai összecsapására készül a DPASE

Dunaújváros - A Merkantil Bank Liga NB II huszonkilencedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap 19 órakor a Budaörs együttesét látja vendégül.

Gróf András

A budaörsiek bajnoki szereplése eddig erősen felemásra sikeredett, hiszen a bajnokság félidejében még a dobogó harmadik fokán álltak, de mostanra a kilencedik pozícióig csúsztak vissza. Az őszi tizenöt mérkőzésen huszonhat pontot gyűjtöttek, amihez ebben a szezonban csupán tizenegyet szereztek. Az utóbbi időszakban azonban kezdenek magukhoz térni, ugyanis a legutóbbi három fordulóban legyőzték a Szigetszentmiklós és a BFC Siófok gárdáját, és a múlt héten hazai környezetben csupán 1-0-ra kaptak ki a feljutásra pályázó Mezőkövesdtől. A budaörsiek összeállításából biztosan hiányzik majd Szabó Viktor neve, akit az előző fordulóban kiállított a játékvezető, és a fegyelmi bizottság három bajnoki mérkőzésre eltiltott. Ez jó hír a dunaújvárosiak számára, hiszen Papp Mátéval közösen ő a vendégek leggólerősebb játékosa. A budaörsiek támadójátéka egyébként átlagosnak, a védekezésük pedig gyengének mondható, hiszen a másodosztály mezőnyében csupán három csapat kapott náluk kevesebb gólt.

Az újvárosi együttesnél lassan már a jövő évi csapatot tervezik. A tavasz folyamán kiderült, hogy kik azok a játékosok, akik mutatott teljesítményük alapján szerepet kaphatnak az ősszel induló NB III-as pontvadászatban. Az utánpótlásból is felkerülhet néhány újabb játékos, de Dobos Barna vezetőedző véleménye szerint néhány rutinosabbnak számító, dunaújvárosi kötődéssel rendelkező labdarúgóra is szükség lenne, akik mellett minél hamarabb rutint szerezhetnek a fiatalok. Elkezdődtek a tárgyalások a lehetséges érkezőkkel, de a labdarúgók többsége még egyelőre kivár, de a vezetők abban reménykednek, hogy július 27-i kezdésre legalább a keret kétharmada összeáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!