Foci

2014.02.26. 14:15

Éllovasok pénteki összecsapása

Dunaújváros - A Ness Hungary NB II-es bajnokság tavaszi idénynyitóján a listavezető Nyíregyháza FC gárdáját fogadja pénteken 14.30 órakor a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Igazi csúcsrangadóval indul a 2013/2014. évi másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja, hiszen a tabella első helyén álló Nyíregyháza FC, és az őket csupán három pont hátránnyal követő Dunaújváros PASE együttesei mérkőznek egymással. A rajt előtt Dobos Barna szakmai igazgatót kérdeztük a felkészülésről, illetve az esélyekről.

- A téli átigazolási időszakban a már megszokott frissítés történt a keretben. Távozott Sitku Illés, Köntös Dániel, Micskó Márk és Birtalan Botond. A Videotontól a nyáron kölcsön kapott Papp Mátét pedig visszarendelte a klubja. Erősítésként érkezett Urbin Péter, Petneházi Márk, Sárközi Norbert és Dániel Csaba. A csapat felkészülési programját döntően befolyásolta az időjárás. Az első időszakban ezzel nem volt probléma, majd amikor ebben negatív változás történt, el tudtunk utazni a törökországi edzőtáborba, ahol kiváló körülmények között edzhettünk. A célegyenesben azonban a sok eső megnehezítette az edzésmunkát.

- Az edzőmérkőzéseken milyen tapasztalatokat sikerült leszűrnie?

- Ezeken a találkozókon sikerült kialakítani a csapat vázát. Örülök annak, hogy a fiatalok is egyre jobb teljesítményt nyújtanak, felnőnek a feladathoz, így lehet rájuk számítani élesben is. Az eredményekből viszon messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

- A bajnokság első felében nyújtott remek produkciójának köszönhetően az NB I-be jutást jelentő második helyen telelt az együttes. Ezek után változtattak az eredeti célkitűzésen?

- Nem lesz egyszerű megismételni az ősszel nyújtott teljesíményünket. A bajnokság elején kitűzött célunkat, az NB II-es tagság megtartását már tulajdonképpen teljesítettük. Ezt követően a legjobb helyezést kívánjuk elérni a bajnokságban. Amennyiben ez a második, vagy az első helyet jelenti akkor arra törekszünk majd.

A Dunaújváros PASE tavaszi kerete. Felső sor balról jobbra: Milinte Árpád, Szalai Tamás, Farkas Viktor, Burucz Barna, Dániel Csaba, Hajdók Gábor, Tóth Tibor, Urbin Péter, Bartus Balázs. Középső sor: Villám Balázs, Perovic Dávid, Beleuc Goran, Thiago Ribeiro, Kocsis Gábor, Csehi Tamás, Szauter István, Sárközi Norber. Alsó sor: Samuel Ato, Sáfár László, Galambos Ádám, Petneházi Márk, Lázár Zsolt, Godslove Egejuru, Sóron Tibor, Böőr Zoltán. A képrő hiányzikl: Jakab Dávid és Urbán Gábor (Fotó: Ónodi Zoltán)

 

- A pénteki rajton azonnal egy különleges csata következik, hiszen pontszámban utolérhetik a listavezető Nyíregyházát...

- A vendégek egyértelmű célja az első osztályba kerülés. Úgy gondolom, hogy ezúttal ők a találkozó esélyesei, de az elmúlt időszakban a bajnokságban és a Magyar Kupában is többször bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk legyőzni az esélyesebbnek kikiáltott ellenfeleinket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtva ezt szeretnénk ismét bebizonyítani a szurkolóinknak.

- Megálmodta már a Nyíregyháza elleni kezdő tizenegyet?

- Nagy meglepetés nem lesz, de az edzéseken mutatott teljesítmények alapján mindig be lehet majd kerülni a csapatba. Az ősszel térdműtéten átesett Szalai Tamás még rehabilitációs edzésmunkát végez. Rajta kívül Urbán Gábor bajlódik kisebb sérüléssel. A keret többi tagja egészségesen várja a bajnoki rajtot.

A dunaújvárosi együttes rutinos csapatkapitány, Böőr Zoltán optimistán várja a bajnoki rajtot.

- A felkészülés alatt a munka mennyiségi részét elvégeztük. Az utóbbi időben azonban a pályák talajával már akadtak problémák. Ennek ellenére kellő önbizalommal várjuk a Nyíregyháza elleni rangadót, amelyen bizonyítani szeretnénk, hogy nem véletlen a táblázaton elfoglalt jelenlegi helyezésünk.

A nyíregyházi klub vezetői sem tétlenkedtek a téli szünetben, hiszen Rezes László, Máté János, Jánvári Gábor, Kis Róbert, Molnár Marcell és Ulvicki Mihály személyében hat új játékost is igazoltak.

Közülük talán a legismertebb Rezes László, aki a Debrecen első osztályú együttesében is többször pályára lépett. A nyírségiek az utolsó felkészülési mérkőzésüket az elmúlt héten pénteken játszották az NB III-as Cigánd ellen. Hazai környezetben 3-0-ás félidőt követően 7-0-ra verték a harmadosztályban szereplő gárdát.

A pénteki rangadót rutinos játékvezetőre bízta a játékvezető bizottság. A Dunaújváros Stadionban 14.30 órakor kezdődő összecsapást Szabó Zsolt vezeti, segítői Butkai Zsolt és Kovács II Gábor lesznek.

 

A DPASE TAVASZI SORSOLÁSA

17. forduló: Dunaújváros PASE – Nyíregyháza FC (február 28., péntek 14.30 óra), 18. forduló: ZTE FC – Dunaújváros PASE (március 8., szombat 16 óra), 19. forduló: Dunaújváros PASE – Ceglédi VSE (március 16., vasárnap 15 óra), 20. forduló: Soproni VSE – Dunaújváros PASE (március 22., szombat 16 óra), 21. forduló: Dunaújváros PASE – Balmazújváros (március 29., szombat 15 óra), 22. forduló: Gyirmót FC – Dunaújváros PASE (április 5., szombat 18 óra), 23. forduló: Dunaújváros PASE – Szolnoki MÁV FC (április 11., péntek 15.30 óra), 24. forduló: FGSZ Siófok – Dunaújváros PASE (április 19., szombat 17 óra), 25. forduló: Dunaújváros PASE – Kisvárda (április 26., szombat 17 óra), 26. forduló: Szigetszentmiklós – Dunaújváros PASE (május 3., szombat 17.30 óra), 27. forduló: Dunaújváros PASE – Kozármisleny (május 10., szombat 17.30 óra), 28. forduló: FC Ajka – Dunaújváros PASE (május 17., szombat 18 óra), 29. forduló: Tatabánya FC – Dunaújváros PASE (május 24., szombat 18 óra), 30. forduló: Dunaújváros PASE – Békéscsaba (május 31., szombat 18 óra).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!