Foci

2015.02.26. 18:05

A Dunaújváros PASE életében ünnepi esemény történt a csütörtöki napon

Dunaújváros – Ünnepélyes keretek között átadták a volt Vidámpark területén felépült nagy és kis műfüves labdarúgó pályát, valamint a minden igényt kielégítő kiszolgáló létesítményt, amelyben utánpótlás öltözők, fürdők és szertár található.

Gróf András

A rendezvényen megjelent dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros és labdarúgó klub város vezetői, valamint az egyesület felnőtt és utánpótláskorú játékosai, edzői. A megnyitó kezdetén a résztvevők közösen elénekelték Himnuszt, majd városunk polgármestere, Cserna Gábor szólt az egybegyűltekhez. Megemlékezett a dunaújvárosi futball legnagyobb sikeréről, amikor aranyérmet szerzett az újvárosi együttes az első osztályban, de megemlítette a sportág mélyrepülését is a városban. Elmondta, hogy a három évvel ezelőtt elindult folyamat része ez az avató ünnepség. Kiemelte, hogy az előrelépéshez szükségesek a tárgyi feltételek biztosítása, és ennek a folyamatnak a része ez az örömteli esemény.

Dr. Galambos Dénes kiemelte, hogy a múltban megszerzett Nemzet Sportvárosa cím szinte kötelezi a mostani vezetést az ilyen beruházások támogatására. A Dunaújváros PASE szakmai igazgatója, Dobos Barna zárta a beszédek sorát.

Dobos Barna, Cserna Gábor és Galambos Dénes átvágták a szalagot, majd az utánpótlás mindjárt birtokba is vette a pályákat. Fotó: Ady Géza

– Amikor elkezdtük a munkát kiemelt célunk volt egy edzőközpont megépítése, az utánpótláskorú labdarúgók számára. A dunaújvárosi klubnak nagy lemaradása volt infrastruktúra területén. Az elmúlt három esztendőben indultak el a fejlesztések. Ennek köszönhetően készült el a két műfüves pálya, valamint az öltöző épület, amely kulturált körülményeket biztosít az utánpótlás csapataink számára. Köszönet azoknak, akik akartak és tettek is ennek érdekében. Külön köszönet illeti dr. Dorkota Lajost, aki zászlóvivője volt ennek a beruházásnak. Dunaújváros önkormányzat is sokat tett a megvalósításért, hiszen biztosította az önrészt. A Magyar Labdarúgó Szövetséget a tervek elfogadása miatt kell kiemelni. Az edzőközpont tovább fejlődik majd a közeljövőben, további két füves és egy műfüves pálya, valamint egy főépület megépítését is tervezzük. A stadionban is elkészült a világítást, amit hamarosan a pályatest cseréje követ, és a létesítmény befejezésére is meg van az akarat.

Ezt követően dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor és Dobos Barna átvágták a nemzeti színű szalagot, és a fiatalok azonnal birtokba vették a pályát.

A megnyitó ünnepségen természetesen már mindenki a Ferencváros elleni vasárnap 18.30 órakor kezdődő összecsapásról beszélt, ami egyik állomása a bent maradásért folytatott tavaszi menetelésnek. Az újvárosi együttes csapatkapitánya, Böőr Zoltán optimistán várja az NB I-es bajnokság tavaszi folytatását.

– Általában monoton szokott lenni a téli felkészülés, de a mostani élvezetes volt, hiszen sok új játékos érkezett, és a törökországi edzőtábor is változatossá tette a programot. Véleményem szerint jól sikerült a felkészülésünk, de majd a bajnoki mérkőzéseken dől el, hogy ez mire lesz elegendő. A Ferencváros ellen játszani mindenki életében kiemelt esemény. Biztos vagyok benne, hogy a hangulattal nem lesz probléma. A két csapatnak különböző céljai vannak, amelyek elérése érdekében mindent meg is tesznek majd a pályán.

A piros-fehérek támadója, Orosz Márk remek összecsapásra számít. – Szerintem is jól sikerült a felkészülésünk. A Fradi és mi is erősítettünk a télen, így mindenképpen jó mérkőzés várható.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Dunaújváros Stadionban egy újabb szektort is megnyitottak vendégszurkolók számára.

A tizennyolcadik forduló pénteken az MTK Budapest – MVM-Paks FC találkozóval kezdődik.

A szombati párosítás a következő: Szombathelyi Haladás – DVTK, Nyíregyháza FC – Budapest Honvéd, Kecskeméti TE – Lombard Pápa FC, Puskás Akadémia FC – DVSC-Teva, Újpest FC – PMFC-Matias. Vasárnap a dunaújvárosi találkozón kívül a Győri ETO FC – Videoton FC mérkőzést rendezik

A DPASE további tavaszi mérkőzései

A Dunaújváros PASE csapatának további tavaszi programja. 19. forduló: Lombard Pápa FC – Dunaújváros PASE (március 07. 16 óra), 20. forduló: Dunaújváros PASE – Kecskeméti TE (március14. 16 óra), 21. forduló: Dunaújváros PASE – Győri ETO (március 21. 16 óra), 22. forduló: Dunaújváros PASE – Nyíregyháza FC (április 04. 18.30 óra), 23. forduló: Dunaújváros PASE – MTK Budapest (április 11.14 óra), 24. forduló: Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC (április 18. 18.30 óra), 25. forduló: Dunaújváros PASE – Újpest FC (április 24. 19 óra), 26. forduló: Szombathelyi Haladás – Dunaújváros PASE (május 0. 18.30 óra), 27. forduló: Dunaújváros PASE – DVTK (május 09. 14 óra), 28. forduló: PMFC-Matias – Dunaújváros PASE (május 16. 18.30 óra), 29. forduló: Dunaújváros PASE – DVSC-Teva (május 22. 19 óra), 30. forduló: MVM-Paks FC – Dunaújváros PASE (május 31. a pontos időpontot később határozza meg az MLSZ Versenybizottsága).

 

Mészöly több okból is szimpatizál velük - A volt válogatott szerint a DPASE elkerüli a veszélyzónát

Dunaújváros (vzs) – A bajnoki rajt előtt nyilatkozott lapunknak a korábbi válogatott labdarúgó és utánpótlás válogatott edző, Mészöly Géza, akivel a Magnus Expedíció budapesti indulásánál találkoztunk a repülőtéren.

– Mely csapatokat várja a magyar bajnokság élmezőnyébe és kiknek kell tartaniuk a kieséstől?

Mészöly Géza a Videoton végső sikerét jósolja. Fotó: Zsedrovits Enikő

– Ugyan a Debrecen nagyon feljött az utolsó fordulókban és csatlakozott az élmezőnyhöz, amivel minden esélye megvan a dobogóra, mindamellett úgy gondolom, hogy a Videotontól nehéz elvenni a bajnoki címet. A kiesés szempontjából úgy érzem, hogy még több csapat veszélyben lehet, a Pécstől kezdve lehetne sorolni a csapatokat, így legalább hat együttes veszélyben lehet. A Dunaújváros PASE gárdájával több szempontból is nagyon szimpatizálok, mert Böőr Zoli játékosom volt még Újpesten és úgy tűnik, hogy nagyon jól erősítettek a téli szezonban. Mindenképpen azt várom, hogy a Dunaújváros elkerüli a veszélyzónát, mármint öt forduló után nem lesz problémája, de ettől függetlenül izgalmas véghajrá várható majd.

– Mit vár a magyar labdarúgó válogatott vb-selejtezős szereplésétől?

– A görögök ellen mindenképpen győzelmet várok és ezzel a megszerzett tíz ponttal nagyon jól állnánk. És természetesen nagyon bízom abban, hogy mi is ott leszünk majd a franciaországi Európa bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!