Foci

2014.08.12. 10:50

A fociról beszélgettek - Családi sportnap vetélkedőkkel, bográcsozással

Mezőfalva - A futballsport rajongóit várták vasárnap családi piknikre a MEDOSZ SE vezetői, hogy kellemes és szórakoztató programokon keresztül erősítsék a helyi foci rajongótáborát.

Horváth László

A rendezvényen több korosztály képviseltette magát, valamint kilátogattak törzsszurkolók és a sportklub támogatói is.

– Ilyen még nem volt! Bár máskor is rendeztünk összejöveteleket, de ennyire célzott formában eddig nem fordultunk a focihoz közeli emberek szívéhez. Sajnos nincsenek könnyű helyzetben a vidéki csapatok, mert az új szabályoknak nehezen tudnak megfelelni. Remélhetőleg a nap végére mindenki sok tapasztalattal és információval lesz gazdagabb – fogalmazott Cseke Ottó, a sportkör elnöke.

Masinka László a felnőtt csapat edzője a sorverseny szabályait ismerteti a délelőtti vetélkedőn. Fotó: Horváth László

Mezősport Kft. jelenlegi kisebbségi tulajdonosa az önkormányzat. Márok Csaba polgármester is megosztott néhány információt:

– Nehéz helyzetben van a mezőfalvi labdarúgás. A változó gazdasági környezet okozta nehézségek mind a két tulajdonosnál jelentkeztek. Ebből adódott, hogy jelentős hiányosságok keletkeztek az üzemeltetésnél. Szerencsére olyan befektetőt sikerült megnyerni a futball érdekében, akinek segítségével sikeresen rendeztük a fennálló tartozásokat. A tulajdonosi szerkezetváltozással kapcsolatban az ügymenet még folyamatban van, ezért a részleteket nem lenne célszerű nyilvánosságra hozni. Annyi azonban elmondható, hogy a korábbi időszakokban is próbáltunk környékbeli vállalkozásokat megszólítani a fenntarthatóság reményében. Igyekezetünk jelentős eredménnyel járt, hiszen számos fejlesztésnek lehetnek tanúi a pályára kilátogatók. Locsolóberendezés, a pálya környékének rendberakása és további újdonságok, mint az öltöző tetejének befedése jelent előrelépést az elkövetkező időkben. Ami a leglényegesebbek ebben a történetben viszont nem ezek a gondok, hanem az a rengeteg fiatal, aki ma délelőtt kijött egy önfeledt játékra. Szülők, gyerekek, edzők együtt töltött idejének nagyon sok pozitív hozadéka van. A szülők visszajelzése alapján rengeteget fejlődtek a gyerekek, és ez az edzők munkájának gyümölcse.

– Az önkormányzat képes lenne egyedül finanszírozni a helyi labdarúgást?

– Át fogjuk tekinteni a helyzetet. Megítélésem szerint tisztán önkormányzati kezekbe nem szabad adni sem a működtetést, sem a szakmai irányítást. Feltétlen szükséges bevonni támogatókat, hogy ne azt gondolják: majd akkor az önkormányzat megoldja. Jöjjenek ide! A kis segítség is segítség, és támogassák ezt a dolgot. Amint látható, jelentős társadalmi munka érhető tetten a pályán és környékén. Csak példának említem, hogy a fejlesztések és a napi működtetés során rengeteg önkéntességet vállalnak a futballszerető emberek. A sportvezetés azért nyitott a társadalom felé az itt folyó munkát bemutatva, hogy minél szélesebb körben propagálja a mezőfalvi futball eddig elért eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!