Foci

2014.08.27. 19:05

A Fradi ellen nem volt orvossága az Újvárosnak

Budapest - Korábbról elmaradt a Chelsea elleni stadionavató miatt NB I-es labdarúgó mérkőzésen, a Dunaújváros PASE a Ferencváros otthonában lépett pályára, s két góllal kikapott.

Matók János

Ferencváros–Dunaújváros PASE 2-0 (2-0)

Groupama Aréna, 7789 néző. Vezette: Erdős József (Márkus Tamás, Georgiou Theodoros).

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Busai (Csukics), Gyömbér, Ugrai (Kukuruzovic) – Gera (Hajovic) – Böde, Lauth. Vezetőedző: Thomas Doll.

Dunaújváros: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. – Petneházi (Muscat), Józsi, Orosz (Thiago), Zsótér – Böőr (Sóron) – Urbin. Sport-igazgató: Dobos Barna.

Amire eddig a DPASE panaszkodott – a viszonylag gyenge támadó játék miatti kevés lehetőség –, arra most ugyan nem lehetett panasza Dobos Barnának, hiszen az eddigiekhez képest több gólhelyzetet dolgoztak ki a vendégek a Fradi otthonában. Az viszont roppant bosszantó, hogy már az első félidőben kecsegtető ziccereket hagytak ki a vendégek, s ez megbosszulta magát. Persze, ahogy az várható volt, a Fradi nagy rössel kezdett, így Milintének az 5. percben Ugrai nagy löketét kellett hárítania. Erre a 11. percben Böőrnek volt válasza, de a labda az oldalhálóban landolt. Aztán Böde, Mateos, majd ismét Böde előtt adódott lehetőség, végül Busai lövését védte Milinte.

A 28. percben Zsótér 24 méteres bombájánál kellett Dibusznak nagyot nyújtóznia, míg a kontra végén Milinte bravúrosan hárított Böde elől. A Fradi következő támadása már sikerrel járt, Ugrai 15 méterről vette be a kaput, 1-0. A 38. percben állt a zászló, ám Józsi 30 méteres szabadrúgását Dibusz kipiszkálta a bal felső sarokból. És ami ott kimaradt, a túloldalon bement: a 44. percben Dilaver kicselezte Csehit, majd Böde elé centerezett, aki 4 méterről már nem hagyta ki a lehetőséget, 2-0. Böőr azonnal válaszolhatott volna, de lövése után a labda elkerülte a kaput.

A szünet utáni folytatásban továbbra is a Fradi játszott enyhe mezőnyfölényben, de igazán gólveszélyes akciókat nem tudtak kidolgozni a hazaiak. Viszont a 64. percben Böde 17 méteres lövése után a labda a jobb oldali kapufáról pattant ki, s Ugrai ugyan a hálóba lőtte a labdát, már lesen volt. Ugrait ez nem hagyta békén, a 67. percben a balösszekötő helyéről csavarta kapura a labdát, amit Milinte szépen hárított a bal alsó sarok előtt.

A 71. percben Urbin került helyzetbe, passzolhatott volna Zsótérnak, ám 13 méterről elhamarkodottan a kapu mellé durrantott, kár volt érte. A 74. percben Zsótér ível Dibusz kapuja elé, ám Thiago 5 méteres fejese után a labda a léc fölött hagyta el a játékteret. Az utolsó 10 percre már kissé leült a játék, a Fradi annyira már nem erőltette a gólszerzést, ami a dunaújvárosiaknak sem sikerült, mert rengeteg hiba jellemezte a játékukat.

A zöld-fehérek ráültek a 2-0-ra, fel is harsant időnként a fütty a lelátókról, de Thomas Doll is mérgelődött a kispadon. Végül a hazaiak hozták a kötelező győzelmet, s ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára a Videoton FC és a Diósgyőr mögé. Az újvárosiak pedig egy újabb nehéz feladat előtt állnak, hiszen hétvégén a a botladozó Győr otthonában lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!