Foci

2014.07.25. 11:38

A jó rajtban bíznak Felcsúton

Vasárnap este 18.30-kor a Puskás Akadémia együttese is megkezdi szereplését az OTP Bank Liga 2014/15-ös sorozatában. Benczés Miklós tanítványai a Diósgyőri VTK otthonában próbálnak meglepetést okozni.

Káldor András

A holt idényben alaposan felfrissült a felcsútiak kerete, hiszen több mint egy csapatra való labdarúgó távozott, került kölcsönbe, illetve fejezte be az aktív játékot. Az érkezők oldala kissé csalóka lehet, mert például visszatért Barcsay Márk, Molnár Tibor, és Gajdos Zsolt, de ők szinte rögtön tovább is álltak Csákvárra. Ettől függetlenül fontos üzenete volt az átigazolási időszaknak, hogy fiatalodott az állomány, és közben azért „harcedzett” játékosok is kerültek a klubhoz.

Több saját nevelésű tehetség jött fel a nagycsapathoz, így Sallai Roland, Spandler Csaba, és Makrai Gábor, melléjük, pedig volt akadémisták csatlakoztak Hudák Martin, Tar Zsolt és Papp Máté személyében. Mindenesetre a vasárnapi találkozó igen pikáns lehet Gohér Gergő számára, hiszen a hátvéd négy szezont húzott le a vendéglátóknál, és nyáron tette át állomáshelyét Felcsútra. Talán nem véletlen, hogy éppen ide, mert Benczés Miklóssal korábban dolgoztak együtt a vasgyáriaknál. Ha már az Akadémia vezetőedzője került szóba, számára sem lesz érzelemmentes az összecsapás. Köztudott, hogy Miskolcon él a családja, hosszú évekig dolgozott a DVTK-nál, ráadásul ezen a napon ünnepli 45. születésnapját, és az lenne számára a legnagyobb ajándék, ha csapata megismételné az előző idény 22. fordulójában elért győzelmet. Emlékeztetőül, akkor 3-2-es sikerrel zártak Tischler Patrik kettő, és Lencse László góljaival, míg a DVTK egyik találatát Gohér szerezte.

– Mindenki, edző és játékos egyaránt felfokozott hangulatban, egészséges bizonyítási vággyal várja a rajtot. Egyformán nehéz és könnyű is, hogy láthattam a kupában a DVTK-t, nehéz mérkőzés vár ránk, mivel nem érdemtelenül jutottak tovább. Bennük van már négy tétmeccs, fel tudtam őket mérni, de éppen ezért korántsem biztos, hogy azok lépnek náluk pályára, akikre felkészültünk, mert a jövő héten újabb kilencven perc vár rájuk, és elképzelhető, hogy teljesen más csapat áll fel ellenünk. – hangsúlyozta Benczés.

A diósgyőrieknél is voltak változások a keretben, néhány meghatározó csapattag ugyan távozott, de helyükre minőségi, rutinos játékosok jöttek. Nem lesz sétagalopp a vasárnapi mérkőzés felcsúti szempontból, bár talán éppen azt tudják kihasználni, hogy a DVTK-nak két és fél napja volt a regenerációra a Litex Lovecs elleni kupameccs után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!