Foci

2015.06.10. 16:40

A jövőben ennél több kell - Az elmaradt versenyhelyzet miatt kevesen jártak edzésre

Mezőfalva - A Fejér megyei labdarúgó-bajnokság Viszló Trans első osztályban szereplő Mezőfalva együttese csak az utolsó bajnoki fordulóban elért idegenbeli győzelmét követően nyugodhatott meg teljesen.

Gróf András

A mezőfalviak végül huszonhárom ponttal a bennmaradást érő tizennegyedik helyen zárták a 2014/2015. évi bajnokságot. Nyolcszor nyertek, négyszer játszottak döntetlent, és tizennyolcszor vesztesen hagyták el a pályát. A pályán elért teljesítményük alapján huszonnyolc pont szerepelhetne a nevük mögött, de az egyik játékos lejárt sportorvosi engedélye miatt öt pontot levont tőlük a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának illetékes bizottsága. Igaz, a pontlevonás nélkül sem végeztek volna előkelőbb pozícióban. Az együttes harminchárom gólt szerzett, amely a legkevesebb a mezőnyben. Talán ez az a tényező, ami a gyengébb szereplés legfőbb oka. A kapott gólok száma hatvanhat, aminél többet csak négy csapat kapott az elmúlt bajnoki évben. Különösen a tavaszi szezon sikeredett gyengére, pedig egy hazai győzelemmel rajtoltak. Ezt azonban három 1-0-ás vereség követte, amelyek közül kettőn öngóllal kaptak ki. A zárófordulóban Tordason elért bravúros 3-0-ás sikert megelőzően hatszor szenvedtek nagyarányú vereséget. A két rossz sorozat között is éppen csak „csipegették" a bajnoki pontokat. A nem éppen dicsőséges szezont a gárda vezetőedzője, Masinka László értékelte, aki továbbra is élvezi a szakosztály vezetőinek a bizalmát, és a következő bajnoki esztendőben is ő irányítja majd az együttest.

A mezőfalvi Papp Zoltán kapust alaposan próbára tették a martonvásári csatárok. Zöld mezben Kővári fejes száll a felső léc fölé. Fotó: Horváth László

– Az előző bajnokságban nyújtott jó teljesítményünket követően, ezúttal a tizedik hely környékére várta a vezetőség a csapatot. Eléggé karcsú létszámmal kezdtük az évet, és fokozatosan elfogytunk a végére. A sérülések visszavezethetők a játékosok edzettségi állapotára. Az egyesületünk nem titkolt célja, hogy elsősorban helyi kötődésű labdarúgók szerepeljenek a keretben, de volt olyan fiatal játékos, aki nem akart élni ezzel a lehetőséggel, és az ifjúsági csapatban való szereplést választotta. Az így kialakult helyzettel többen visszaéltek, nem jártak edzésre, ami nagyban befolyásolta a csapat teljesítményét. Az idei bajnokságban mutatott produkciót közösen hozta össze a csapat. Volt, amikor a hátsó alakzat teljesített jobban, volt, amikor a támadó szekció. Összességében azonban gyenge teljesítményt nyújtottunk. Azoknak a játékosoknak, akiknek a hozzáállásával nem volt semmi gond, azoknak köszönöm az elmúlt évet. Természetesen köszönet jár vezetőknek, és a klub támogatóinak is.

A szakember a mezőfalvi labdarúgó klub jövőre vonatkozó terveit, elképzeléseit is ismertette.

– Sokkal nyugalmasabb évet szeretnénk produkálni, mint amilyen a mostani volt. Ennek érdekében szeretnénk minden csapatrészbe igazolni játékost. Nem úgynevezett megyei bajnokságban szereplő „sztárokat" akarunk igazolni, hanem azt szeretnénk elérni, hogy versenyhelyzet legyen a kezdő tizenegybe kerülésért. Mivel már augusztus elején elkezdődik a 2015/2016. évi bajnokság őszi szezonja, így nem sok idő jut a pihenésre. A felkészülést június végén, vagy július elején kezdjük meg, hogy legyen időnk megfelelő szintű gyakorlásra a rajt előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!