Foci

2014.08.13. 17:45

A Pápa ellen készül a Dunaújváros

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I negyedik fordulójában szombaton 18.30 órakor a Lombard Pápa FC ellen ellen lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak az előző körben a Ferencvárossal mérkőztek volna, de fővárosiak stadion avatója miatt ezt a találkozót egy később egyeztetett időpontban játsszák majd le. A sorsolás szerint a Pápa elleni összecsapás házigazdája az újvárosi alakulat, de a villanyvilágítás hiánya miatt a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik az összecsapást. Jó hír azonban a dunaújvárosi szurkolók számára, hogy a Dunaújváros Stadionban kedden megtörtént az építési terület átadása, így a kivitelezők megkezdhették a munkákat. A szerződés szerint hatvan nap áll rendelkezésükre, hogy kigyulladjanak a fények, de ígéretük szerint mindent elkövetnek azért, hogy lerövidítsék a határidőt.

A DPASE vezetősége azonban addig is mindent megtesz a szurkolókért, hiszen a székesfehérvári mérkőzés mindenki számára ingyenes lesz, de a szurkolóknak a stadionba lépéshez jeggyel kell rendelkezniük. Összesen négy jegypénztár áll majd rendelkezésre, melyek a találkozó előtt egy órával, vagyis szombaton 17.30 órakor nyitnak. Arra kérnek mindenkit, hogy a beléptetéshez szükséges személyi igazolványát hozza magával. Ingyenes buszok is indulnak a meccsre, amelyeknek számát a nagy érdeklődés miatt emelték, tehát lehet még jelentkezni Gergelyfi Mihálynénál, a 30 505 8387-es telefonszámon, vagy személyesen a Dunaújváros PASE irodájában.

A szombati mérkőzés megtekintéséhez még nincs szükség a Klubkártyára, de azok kiváltása már elkezdődött. Szeptember 15-től azonban már csak Klubkártyával lehet az NB I-es csapatok mérkőzéseire jegyet vásárolni mind a jegypénztárakban, mind pedig online felületeken. A Klubkártya kiváltható hétköznapokon a Dunaferr SE székházának 307-es irodájában 9-11.30, valamint 13-16 óra között. A kiállítás menete, a következő: 1. Felveszik a jogszabály által előírt adatokat (teljes név, születési hely és idő), 2. Helyben elkészítik a kártyára kerülő fényképet, 3. Kinyomtatják és kiadják az elkészült kártyát. A kiállításhoz személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél szükséges. Mindez néhány percet vesz igénybe. Fontos információ, hogy szeptember 15-ig a fent említett szolgáltatás ingyenes, utána azonban fizetni kell érte.

Józsi György mutat a győzelmi pályára. Hétvégén még idegenben kell játszaniuk az újvárosiaknak (Fotó: DPASE.HU)

Az újvárosi klub vezetése szakmai téren sem tétlenkedett az utóbbi napokban, hiszen Dino Gavric, Nagy Gergely, Bruno Pascua, Muscat Rowen, Szekeres Adrián, Zsótér Donát, Milan Peric, Hangya Szilveszter és Orosz Márk után újabb játékost igazoltak. Az új szerzemény Józsi György, aki az előző bajnokság őszi szezonjában még a Ferencváros csapatkapitánya volt.

Orosz Márk is már a dunaújvárosi csapatot erősíti (Fotó: DPASE.hu)

A 181 centiméter magas középpályás 1983. január 31-én született. Folytatta a családi hagyományokat, hiszen édesapja szintén labdarúgó volt. Zalaegerszegen lett NB I-es játékos, majd a Slavia Praha-nál légióskodott, ezt követően visszatért a Zalaegerszegre. Onnan 2007-ben Győrbe, majd 2010 nyarán a Ferencvároshoz igazolt. A zöld-fehéreknél sokáig alapembernek számított, de Thomas Doll érkezése után csupán perceket játszott. Június 30-án lejárt a szerződése, melyet a fővárosi klub nem hosszabbított meg, így szabadon igazolhatóvá vált. Legnagyobb sikerei: a ZTE játékosaként 2002-ben bajnoki aranyérem, 2007-ben bajnoki bronzérem. A Győri ETO játékosaként 2010-ben bajnoki bronzérmes. A Ferencvárossal 2011-ben bajnoki bronzérmes, majd 2013-ban Ligakupa győztes. A dunaújvárosi együttessel egyéves megállapodást kötött a rutinos labdarúgó.

- Volt szó másodosztályú külföldi lehetőségekről, de nem akartam minden áron a határon túlra szerződni. Évek óta Budapesten élek, megszerettem a fővárost, nem akartam máshová költözni. A dunaújvárosiak ajánlata kedvező volt számomra, hiszen így naponta ingázhatok. Tudom, hogy a csapat újoncként két vereséggel rajtolt, így a következő két mérkőzés a Pápa és a Kecskemét ellen különösen fontos lesz.

Mivel a nyáron egyéni edzésekkel folyamatosan karbantartottam magam, akár már szombaton pályára léphetek.

A beilleszkedéssel nem lehet probléma, hiszen sok játékost ismerek a keretben. Bízom benne, hogy segíteni tudok a dunaújvárosi együttesnek a bentmaradás kiharcolásáért folytatott nagy csatában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!