Foci

2016.05.12. 16:25

A sereghajtó FC Ajka érkezik

Dunaújváros - A Merkantil Bank Liga NB II huszonhetedik fordulójában szombaton 19 órakor az FC Ajka együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dobos Barna szerint nem fizikálisan vannak problémák

A múlt heti Soroksár elleni 7-0-s vereséget a szerdai sajtótájékoztatón az újvárosiak vezetőedzője, Dobos Barna minősítette, aki ezt követően kitért az FC Ajka elleni találkozó esélyeire is.

- A múlt heti nem volt egy örömteli mérkőzés, azonban az első félidőben semmi sem utalt arra, hogy ilyen súlyos vereséget szenvedünk a végén. Sőt, az első gólig véleményem szerint kifejezetten jól játszottunk. A soroksáriak első találatát azonban egy hatalmas egyéni helyezkedési hiba előzte meg. A második félidőben viszont a jó képességű hazai gárda könyörtelenül kihasználta az újabb hatalmas hibáinkat, és a végére már lelkileg is teljesen összezuhant a társaság. A szegediek idegenbeli legyőzését követően két fájó vereséget szenvedtünk, és ezt a folyamatot szeretnénk megállítani szombaton. Nem fizikai problémáink vannak, hanem a koncentráció és a fegyelmezettség területén kell javulnunk, ami különösen igaz a félidők hajrájára. A tavaszi szezonból még hátralévő mérkőzéseken egyértelműen a masszív védekezésből kell kiindulnunk, és az egy, két adódó lehetőséget kellene kihasználnunk. Az Ajka együttese nem véletlenül áll a bajnoki táblázat utolsó helyén, tehát van ellenük esélyünk a pontszerzésre, de ne felejtsük el, hogy az életükért küzdenek, és talán ez a mérkőzés az utolsó szalmaszál a számukra. Ránk férne egy siker a két vesztes meccs után, de tudjuk, ehhez erőn felül kell teljesítenünk. A múlt héten Dániel Csaba kisebb sérülés miatt nem állhatott a kapuba. Most is vannak maródiak, de bízom benne, hogy felépülnek, és a legjobb összeállításban léphetünk majd pályára. A mérkőzés külön érdekessége, hogy az ellenfél edzője, Lengyel Ferenc a dunaújvárosi labdarúgás emblematikus figurája, aki már régen máshol dolgozik, így nem valószínű, hogy ismeri az igen fiatal játékosokból álló csapatunkat. Az viszont biztos, be szeretné bizonyítani, hogy még mindig jó edző.

A forduló további mérkőzései: Vác FC - Soroksár SC, Mezőkövesd - Szigetszentmiklós, Soproni VSE - Gyirmót FC Győr, Zalaegerszegi TE - Szeged-2011, Szolnoki MÁV FC - FC Csákvár, BFC Siófok - Budaörs, Balmazújváros - Kisvárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!