Foci

2016.01.17. 21:19

A Shell Dunaújváros nyerte meg a Carissa Kupát (frissítve)

Dunaújváros – A Shell Dunaújváros nyerte meg a vasárnap befejeződött Carissa Kupa kispályás teremlabdarúgó-tornát.

Gróf András

Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottságának elnöke több, mint másfél millió forint adományt adott át a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon igazgatójának. Fantasztikus három napon van túl a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hiszen 32 csapat játékát kellett koordinálniuk a XIV. Carissa Kupán. A rendezvény lebonyolítása a csapatok véleménye alapján most is zökkenőmentes, igen magas színvonalú volt. A kitűnő mérkőzéseken túl a szervezők semmit nem bíztak a véletlenre, hiszen a családok számára is szerveztek előadókat, így a programot a Zoltán Erika Tánciskola, Barkóczi Gyula énekes, és a Drumsters ütős zenekar színesítette. Gálamérkőzésen mérte össze tudását a Dunaújváros PASE – Holler UNFC U9-es csapata, majd a bronzütközet előtt léptek pályára az egykori székesfehérvári és dunaújvárosi legendák. A háromnapos torna utolsó délutánjára, az egyenes kieséses szakaszra maradtak a legnagyobb izgalmak, melyek közül kiemelkedett a Karmacsi Autó – Aramis SE Mad Dogs ütközet, ahol végül a már 7-szeres kupagyőztes újvárosi együttes volt kénytelen búcsút inteni a folytatásnak. A másik ágon azonban maradt egy dunaújvárosi csapat, akik teljesítményükkel kivívták a szurkolók szimpátiáját.

A Shell Dunaújváros sikerhez vezető útja nem volt egyszerű. Az Éliás Zsolt által irányított csapat a legjobb nyolc között a Kaminokupát, majd a döntőbe kerülésért a Döcöst is hétmétereseket követően győzte le. Szalánczi Gergőékre a döntőben az NB I-es futsalból ismert Aramis várt, akiket nagyon izgalmas, a végletekig kiélezett csatában büntetőkkel sikerült legyőzni. Így dőlt el a XIV. Carissa Kupa első helye, ezzel a vándorserlegre új név, a Shell Dunaújváros került fel. A torna a futball szeretete mellett jótékony célokról szólt, hiszen a DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottságának kezdeményezésére a 25 éves Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon javára gyűjtöttek támogatást. A nemes cél mellé nagyon sokan melléálltak, így sikerült több, mint egymillió forintot gyűjteni. Ezen kívül a torna győztese a pénzdíjából ötvenezer, és egy másik felajánló százötvenezer forintot ajánlott fel. A kupa eredményhirdetésén Cserna Gábor polgármester úr köszönetét fejezte ki és egyben gratulált a szervezőknek, résztvevőknek egyaránt: - A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség társadalmi szerepvállalásával ismét bebizonyította, hogy méltó a Dunaújváros Díjra. Amíg tavaly újraélesztő berendezésekre gyűjtött, az idén ismét talált egy nemes célt, mégpedig a jubiláló Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon támogatását, akik számára összegyűlt 1,1 millió forintos összeget Dunaújváros Önkormányzata másfél millió forintra egészít ki. A rendezvényen mind a 32 csapat győztessé vált, akik az ország különböző pontjairól érkeztek városunkba.

A XIV. Carissa Kupa végeredménye:

1. Shell Dunaújváros 2. Aramis SE Mad Dogs 3. Döcös 4. Barna Team 5. Dunaferr Vasas 6. Karmacsi Autó 7. Kaminokupa Válogatott 8. Dunabiztos Micro

Különdíjasok:

A torna gólkirálya: Magasföldi József (Döcös)

A torna legjobb játékosa: Sajbán Miklós (Aramis SE Mad Dogs)

A torna legjobb kapusa: Gyalus Zoltán (Shell Dunaújváros)

A döntő legjobb játékosa: Roni Riberio Da Silva

A legjobb dunaújvárosi játékos: Szalánczi Gergő

A Zeus Kupa végeredménye: 1. Sárszentmiklós 2. Holler UNFC 3. Karácsony Stars

A Zeus Kupa legjobb játékosa: Gráczer Bence (Sárszentmiklós)

A legjobb U9-es dunaföldvári játékos: Farkas Áron

A legjobb U9-es dunaújvárosi játékos: Eszenyi Álmos

 

 

Döntetlen a gálamérkőzésen

A Carissa Kupa bronzmérkőzése előtt lépett pályára Dunaújváros és Székesfehérvár öregfiúk válogatottja.

A hazai színekben a következő játékosok szerepeltek: Bita László, Boldoczki Sándor, Miskovicz Bálint, Freppán György, Lengyel Ferenc, Gróf András, Kuti László, Lehota István, Sztanó Miklós, Horváth Csaba, Andriska Gábor, Horváth Attila. A csapat menedzsere Tóth István volt. A fehérváriaknál Mitring István, Csucsánszky Zoltán, Kuttor Attila, Szabó József, Salló István, Toldi Gábor, Csrepka Tamás, Viktor Makrickij húzott szerelést. A kispadról Csongrádi Ferenc irányította a társaságot. Az „öregek” mérkőzésén remekül szórakoztak a nézők. Az első félidőben a vendégek voltak eredményesebbek, de a végére kialakult az igazságos 4-4-es döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!