Foci

2014.10.06. 13:55

ISD Dunaferr: Az elmúlt évhez hasonlóan, az idén is büntetőpárbaj döntött

Gyirmót - Nagyszerűen szerepelt az ISD Dunaferr csapata a harmadik alkalommal megrendezett vállalati futballtornán, az Alcufer Kupán szeptember 27-én, szombaton.

Gróf András

Mivel harminckét csapat nevezett a rangos eseményre, így a szervezőbizottság a labdarúgó világbajnokságok mintájára bonyolította le a rendezvényt. A résztvevő csapatokat a helyszínen négyes csoportokba sorsolták, ahonnan az első kettő juthatott tovább. Az ISD Dunaferr gárdája a kiemelt csapatok közé került, hiszen az első Alcufer Kupát megnyerte, a második alkalommal pedig ezüstérmet szerzett. Az újvárosiak az „F" jelű négyesbe kerültek, ahol a Roto Elzett Certa Kft., a NAV Bevetési Főigazgatósága és a MAL Zrt. labdarúgóival csatáztak a továbbjutást jelentő helyezésekért. Nem kezdődött jól a viadal, hiszen az első összecsapáson 1-1-es döntetlen lett a végeredmény a Roto Elzett Certa Kft. gárdája ellen, akik nagy sikerként könyvelték el a pontszerzést. A folytatásban azonban a dunaújvárosiak 6-1-re verték a NAV Bevetési Főigazgatóságának együttesét, majd 5-1-re a MAL Zrt. csapatát.

Az ezüstérmes ISD Dunaferr együttese. Álló sor balról jobbra: Tóth Imre (csapatvezető), Jurinka Zoltán, Varga Krisztián, Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Bába Mihály (gyúró). Guggolnak: Vaskó József, Szurma Péter, Romhányi Frigyes. Fotó: Amatőr felvétel

A csoportmérkőzéseket követően a továbbjutó tizenhat alakulat játszott a nyolc közé kerülésért. A Dunaferr az Észak-dunántúli MÉH Zrt. együttesével találkozott, akiket magabiztos játékkal, a nagyszerű helyzetkihasználásnak köszönhetően fölényesen győztek le 8-0-ra. A negyeddöntőben a rendkívül komoly játékerőt képviselő, az olaszországi Udinéből érkező ABS S.p.A. gárdája várt az újvárosiakra. Szikrázóan kemény mérkőzésen sikerült őket 3-0-ra két vállra fektetni, így bejutottak a legjobb négy csapat közé.

Az elődöntőben a házigazda következett, de szerencsére nem „billent fel" a pálya, és korrekt játékvezetés mellett, sportszerű, de kemény mérkőzésen, magabiztosan győzték le 3-0-ra az AlcuferKft. csapatát. Ezzel a sikerrel harmadik alkalommal is bejutottak a döntőbe. Az Alcufer ügyvezető igazgatója, Horváth Ferenc kicsit szomorúan gratulált a mérkőzést követően, de elismerte, hogy a jobbik csapat került a fináléba. A másik elődöntőben a TDK Epcos Kft, büntetőkkel győzte le a Magyar Suzuki Zrt. legjobbjait, így ők maradtak versenyben. Az aranymérkőzésen tehát ismét a szombathelyi TDK Epcos Kft. volt az ellenfél csakúgy, mint 2013-ban. Akkor gól nélküli mérkőzést követően, büntetőkkel diadalmaskodtak. Ezúttal már a rendes játékidőben szerette volna eldönteni a kupa sorsát a Dunaferr, de nem sikerült, pedig lényegesen közelebb állak a győzelemhez. Mivel gól ez alkalommal sem született, így a hétméteresekre maradt a döntés. A szombathelyiek ezúttal sem álltak hadilábon a szerencsével, így ismét megnyerték a büntetőpárbajt.

Az újvárosi csapatvezető, Tóth Imre összegzése.

– Nagyszerű rendezvényen vagyunk túl, ahol a végső győzelmet ugyan nem sikerült megszereznünk, de eredményeink ismeretében nincs okunk a panaszra. A gólkirályi címet csapatunk játékosa Somogyi Jenő szerezte meg, akinek ezúton is gratulálunk. A szervezőknek köszönjük a meghívást, támogatóinknak és az ISD Dunaferr Zrt. vezetőinek pedig a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!