Foci

2014.04.21. 17:55

DPASE: az előny megtartva

Siófok - Szombati idegenbeli döntetlenjével nagy lépést tett az első osztályba kerülésért a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

FGSZ Siófok - Dunaújváros PASE 0-0

FGSZ Siófok, 1 000 néző. Vezette: Németh Ádám (Szalai, Georgiou).

Siófok: Tajti Futó, Fehér, Papp Sz., Pécseli Nagy D., Bogáti (Ivancsics a 43. p.), Fülöp, Novák, Pál Waltner (Horváth P. az 58. p.). Vezetőedző: Horváth Károly.

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Farkas, Kocsis Gábor, Csehi, Sárközi, Petneházi Godslove, Böőr (Szauter a 92. p.), Thiago (Perovic a 89. p.) Urbin (Bartus a 83. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Petneházi Márk (15) zúgó kapufát lőtt az összecsapás hajrájában

A Ness Hungary NB II huszonnegyedik fordulójának rangadóján óvatosan kezdtek a csapatok. Az első negyedóra végén Csehi huszonöt méteres lövése jelentett veszélyt a siófoki kapura, de Tajti vetődve szögletre hárított. A játékrész közepétől átvette az irányítást a vendégcsapat, de nagy gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani a hazai kapu előtt. Az első veszélyes siófoki támadást a harmincadik percben Waltner beadása jelentette, de Milinte tisztázott Nagy Dániel elől. A félidő hajrájában Urbin fejelt mellé egy sarokrúgást követően, majd Godslove lőtt távolról. A fordulást követően nem változott a játék képe. Továbbra is az újvárosiak játszottak mezőnyfölényben, a hazaiak többnyire a védekezésre koncentráltak. A hetvenedik percben Urbin maradt le egy ígéretes beadásról, majd a csereként beállt Horváth P. lőtt közelről Milintébe. Öt perccelkésőbb Petneházi lövése vágódott ki a kapufáról.

Az ellentámadásnál ismét Horváth P. került helyzetbe, de a tizenhatoson kívül összecsapott a kifutó Milintével. A játékvezető szabálytalannak látta az esetet, és kiállította a dunaújvárosiak kapusát. A hátralévő időben a létszámfölényben futballozó Siófok játszott fölényben, de csereként beállt Bartus kapus többször is bravúrral hárított. A hosszabbításban még Sárközit is kiállította a játékvezető, de az eredmény már nem változott. A dunaújvárosiak a gólnélküli döntetlennel megőrizték négypontos előnyüket a bajnoki tabellán az FGSZ Siófok együttesével szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!