Foci

2014.07.01. 17:05

Kulcs: bentmaradás létszámgondokkal

Kulcs - A tizenharmadik, biztos bentmaradást jelentő helyen végzett a Kulcs együttese a 2013/2014. évi Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Agárd Termál csoportjában.

Gróf András

A kulcsiak csak egy góllal kaptak ki Baracson. A két 15-ös csatájában Deli Adrián elől szabadít fel a sárga mezes Pulai Gábor

A kulcsiak öt győzelem, hét döntetlen mellett tizennyolcszor vesztesen hagyták el a játékteret. A gólkülönbségük mínusz negyven volt. Az így megszerzett huszonkét pont arra volt elegendő, hogy a tizenhatos mezőnyből három együttest megelőzzenek. Az előttük végzett Szabadegyháza második számú csapata is ugyanennyi pontot gyűjtött, de több győzelmének köszönhetően került jobb pozícióba. A kulcsiak legeredményesebb góllövője Fehér Román volt, aki tíz alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A bajnoki esztendőt követően az egyesület elnöke, Posch János eredményesnek ítélte az együttes produkcióját.

- A 2012/2013-as évet kieső helyen zártuk, csak a visszalépéseknek köszönhetően indulhattunk a megyei másodosztályú bajnokságban. Az idei sorozatban biztosan bentmaradtunk, ami apró előrelépés az előző évhez képest. Titkos célunk a legjobb tíz közé kerülésvolt, de ez csak álom maradt, hiszen az őszi szezont követően kilenc játékos távozott a csapattól.

- Mi volt a tömeges távozás oka?

- Volt, aki másik együtteshez igazolt, és akadt olyan is, aki befejezte a labdarúgó pályafutását. Ennek köszönhetően végig létszám gondokkal küzdöttünk. A bajnokság végére elfogytunk .

- Ezen tények ismeretében miként tervezik a jövőt?

- A tervek szerint az ifjúsági együttesből felkerül két ember a felnőttek közé, de szeretnénk igazolni is, hogy ne legyenek hasonló problémáink mint az elmúlt szezonban. Július 15-én kezdődik a felkészülés, ahol reményeinkszerint már az új játékosok is megjelennek majd. Az előzetes terveink szerint szeretnénk az 5-10. hely valamelyikén végezni, de elsődleges célunk ezúttal is a biztos bentmaradás kiharcolása.

- Azért is lenne fontos, hogy a felnőttek megtartsák a pozíciójukat a bajnokságban, mert a hírek szerint ígéretesen alakul az egyesület utánpótlása...

- A Bozsik program keretében sikerült három korosztályos csapatot kialakítanunk az elmúlt évben. Negyven játékost igazoltunk le, ami egy ilyen kis településen óriási dolognak számít. Jelenleg két edző foglalkozik a gyerekekkel. Ócsai Norbert a felnőtt együttes jelenlegi játékosa, és Papp Péter, aki valamikor szintén játszott a csapatunkban. A fiatalok fejlődése érdekében fontos lenne, hogy a felnőtt csapat követendő mintát mutasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!