Foci

2015.03.06. 15:35

Lengyel Ferenc ellenfélként várja a gyerekkori ismerősöket

Dunaújváros - Igen fontos találkozó vár szombaton 16 órakor a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatára Pápán. A bentmaradásért küzdő mindkét együttes a három pont megszerzésének reményében lép pályára.

Gróf András

A dunaújvárosi csapatkapitány, Böőr Zoltán az a futballista, aki egy-egy villanással képes eldönteni a három bajnoki pont sorsát

A Lombard FC Pápa vezetőedzőjét, Lengyel Ferencet nem kell bemutatni a dunaújvárosi szurkolóknak, hiszen a Dunaferr bajnokcsapatának kapitánya volt.

- A dunaújvárosi csapat vezetői gyerekkori ismerőseim. Őket és a csapatot is jól ismerem. Biztos vagyok benne, hogy ők is feltérképeztek minket. Régen volt már amikor Dunaújvárosban szerepeltem, így nem tekintem különösebb presztízs csatának a mai mérkőzést. Kecskeméten kikaptunk, de ennek ellenére jó teljesítményt nyújtottunk. A héten a meglévő hibáinkat próbáltuk kijavítani. Egy ideges hangulatú összecsapásra számítok, de mivel mi játszunk itthon, természetesen győzni szeretnénk az egyik nagy riválisunk ellen.

A pápai együttes rutinos kapus, Szűcs Lajos szerint is kiemelt jelentőségű lesz ez a mai összecsapás.

- Nem kell különösebben ecsetelnem, mennyire fontos ennek a találkozónak a végkimenetele a mi szempontunkból. Egyértelmű, hogy hazai pályán szeretnénk a győzelmet megszerezni. A Dunaújváros évek óta építkező együttes, sok jó játékost igazoltak. Nálunk is sok új labdarúgó érkezett az átigazolási időszak hajrájában, így még nem lehet igazán megítélni, a csapatunk mennyire állt össze. Hazai közönség előtt mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot. Ennek abszolút van realitása. Ha végig úgy játszunk, mint azt a Kecskeméten ellen már fél órán keresztül megmutattunk, akkor meglesz a győzelmünk.

A pápaiak összeállítása az elmúlt hetihez képest két helyen biztosan változik majd, mivel Kecskeméten Völgyi Dániel és Zulevs Vadims is megkapta az ötödik sárga lapos figyelmeztetését, így eltiltás miatt ki kell hagyniuk a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!