Foci

2014.10.23. 14:10

Talán a házigazda együttes lebecsüli az újonc Dunaújváros PASE gárdáját

Dunaújváros - A Szombathelyi Haladás ellen megszerzett három pont után jó hangulatban készül a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a következő megmérettetésre.

Gróf András

Az OTP Bank Liga NB I tizenkettedik fordulójában szombaton 18 órakor a DVTK vendégeként lépnek pályára a dunaújvárosiak. Az diósgyőri vendégjáték esélyeiről először Jávorka András másodedzőt kérdeztük.

- Az előző fordulóban minden csapatrészben felülmúltuk a Haladást, és magabiztos győzelmet arattunk. A három pont megszerzésén túl a mutatott játékkal is megpróbáltuk kiszolgálni a közönséget. Amennyiben a helyzeteinket jobban kihasználjuk, nyugodtabb mérkőzés lehetett volna. A héten külön hangsúlyt fektettünk a befejezések gyakorlására. Szombaton egy igazi oroszlánbarlangba látogatunk. A rossz időjárás miatt a műfüves pályán tudtunk gyakorolni, de ennek ellenére bízom benne, hogy bravúrt tudunk végrehajtani. Sérülés miatt minden bizonnyal hiányzik majd a keretből Timotej Dodlek. Rajta kívül Nikházi Márk hagyott ki edzéseket, de a valószínű, hogy ő pályára léphet a Diósgyőr elleni találkozón.

Dobos Barna szakmai igazgató másik segítője, Salamon Miklós is optimistán tekint a szombat esti idegenbeli összecsapás elé.

Nikházi Márk (30) játékában bízik a DPASE szakmai vezetése (Fotó: Ónodi Zoltán)

- A Haladás elleni meccsen végig nyugodt voltam, bíztam a srácokban. A védelem közepén a rutinos Farkas, és a fiatal Sárközi jól kiegészítették egymást. Ezzel a győzelemmel egy béklyótól szabadult meg a csapat. Abban bízom, hogy a Diósgyőr talán félvállról vesz minket, és akkor van esélyünk a győzelemre.

Az újvárosi védelem bal oldalának biztos pontja a megbízhatóan teljesítő Csehi Tamás.

- Az első hazai villanyfényes mérkőzésünkön egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk.Végig egymásért küzdöttünk a pályán, de fontos volt a közönség támogatása is. A sikerrel megvívott találkozót követően jobb hangulatban végeztük az edzéseket is. Talán Diósgyőrben az lehet az esélyünk, hogy a hazaiak lenéznek majd minket.

A diósgyőriek szerdán lejátszották a hetedik fordulóban elmaradt MVM-Paks elleni mérkőzésüket. A Diósgyőri VTK a nyolcvannegyedik percben még 1-0-ra vezetett, de 3-1-re a házigazda paksiak nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!