Foci

2015.10.30. 15:43

Dunaújváros PASE: bravúr kellene Ajkán

Dunaújváros - A Merkantil Bank Liga NB II tizenkettedik fordulóját rendezik ezen a hétvégén. A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton 18 órakor az FC Ajka vendégeként lép majd pályára.

Gróf András

A házigazdák ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a tizenegyedik helyen álló újvárosiak, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jelenleg három pozícióval előrébb tanyáznak. Rendkívül szoros a mezőny, hiszen a keresztbeveréseknek köszönhetően az ötödik Szeged és a tizenkettedik Szolnok között csupán három pont a különbség. Az ajkai együttes eddig hasonló teljesítményt nyújtott, mint a DPASE gárdája. A tizenöt pontjukat szintén négy győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel szerezték. A rúgott gólok száma mindkét együttesnél tizenhárom, de a kapott találatok vonatkozásában jobban állnak a házigazdák.

A piros mezes Villám Balázs a középpálya jobb oldalán szerepelt az utóbbi találkozókon

Amíg az ajkaiak kapusának csupán tizenkét alkalommal kellett kivenni a labdát a kapujából, addig Szűcs Lajos tizenkilencszer tette ezt meg tette ezt meg az őszi szezon eddigi mérkőzésein. A házigazdák legeredményesebb játékosa a Dunaújvárosban nevelkedett Sowunmi Thomas, aki négy találatnál tart, igaz ebből hármat az ötödik fordulóban a Szeged elleni összecsapáson szerzett. Az Ajka együttese minden bizonnyal masszív ellenfele lesz az újvárosiaknak, hiszen az előző fordulóban az élcsapatnak számító Mezőkövesd otthonában játszottak 2-2-es döntetlent. Úgy, hogy a harmincötödik percben már két góllal vezettek. A Dunaújváros PASE játékosai a szerdai edzőmérkőzésen gyakorolhatták a góllövést, amit kamatoztathatnak a ma esti bajnoki összecsapáson.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!