Foci

2014.11.23. 10:13

Bravúros győzelem a meccs előtt még dobogós Paks ellen

Szombaton délután hazai pályán győzött a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, és már nem áll kieső helyen az OTP Bank Liga NB I-ben.

Gróf András

Dunaújváros PASE– Paks 1-0 (0-0)
Dunaújváros Stadion, 1500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Buzás, Kóbor).
Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám, Farkas (Szalai az 50. p.), Sárközi, Csehi – Petneházle20(Dodlek a 88. p.), Böőr, Lázár, Nikházi – Orosz, Zsótér (Thiago a 68. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
MVM-Paks: Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Kecskés, Tamási Zs.(Kesztyűs a 67. p.), Bertus (Kiss T. a 75. p.) – Kulcsár (Könyves a 67. p.), Haraszti, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de az újvárosiaknak sikerült átvészelni a kezdeti rohamokat. Negyedóra elteltével fokozatosan átvette az irányítás a hazai együttes. Csehi lőtt távolról, majd Zsótér fejelt kapura. A huszadik percben ismét Zsótér került helyzetbe, de gyanús körülmények között ütközött a paksiak kapusával, így nem sikerült gólt szereznie. A harminchatodik percben Haraszti veszélyes szabadrúgását hárította Nagy Gergely.

A második félidő elején Farkas Viktort sérülés miatt le kellett cserélni. Majd nem így járt Csehi is, de ő turbánnal folytatta a játékot. A hatvanegyedik percben Petneházi ívelt be szabadrúgást a bal oldalró. A kitűnő beadásra a hórihorgas paksi védők Nikházi érkezett a legjobb ütem, és ívelt fejese a jobb felső sarokba kötött ki (1-0). A gól után Csertői Aurél kettős cserével próbálta támadóbbá tenni a csapat, de ez azt jelentette, hogy hátul jobban kinyíltak, így terület jutott az hazai támadóknak. A veszélyes kontrákból adódtak is gólszerzési lehetőségek, de ezeket nem sikerült gólra váltani. A hajrában a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak. Könyves hibázott az ötösről, majd a felső kapufáról vágódott le egy közeli lövés, de Nagy Gergely hárított. Az ötperces hosszabbításban is volt ok az izgalomra, de az eredmény nem változott.

Dobos Barna: – Gratulálok a játékosoknak, egy jó csapatot vertünk meg jó játékkal. A vezetésünk után volt lehetőségünk az előnyünk növelésére, de el kell ismerni, hogy a hajrában beszorultunk.

Csertői Aurél: – Úgy érzem, két büntetőt nem adott meg nekünk a játékvezető. Elgondolkodtató, hogy a gólnál a mezőny egyik legalacsonyabb ember fejelhetett. Az utolsó húsz percben három olyan lehetőségünk is volt, amiből gólt kellett volna szereznünk.

 

Nagyon kell a hazai pálya!

(acs) - A DPASE újonc csapata a világítás hiánya miatt csak három meccset játszhatott hazai pályán az őszi szezonban. Egy újoncnak ez nagyon komoly hátrány. Ezt bizonyítja az is, hogy a három hazai meccsét megnyerte a dunaújvárosi alakulat. Méghozzá három rendkívül fontos összecsapást. Legyőzték a kiesés elleni küzdelemben riválisnak számító – most a tabellán már a DPASE mögött található – Pécset és a Haladást, és a szombati forduló előtt harmadik helyen álló Paksot, ami bravúrnak számít. Ősszel még két meccs lesz, igaz, a tavaszi fordulóból. Pénteken a Honvéd érkezik két tizenkét pontos csapat derbijére. Ismét kell a hazai pálya, az egyre növekvő szurkolótábor segítségével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!