Foci

2015.01.03. 18:20

Carissa Kupa: a Karmacsi Autó a győztes (frissítve)

Dunaújváros – Remek szórakozást nyújtott a Dunaújváros Sportcsarnokba kilátogató nézők számára az elmúlt hétvégén megrendezett XIII. Carissa Kupa kispályás teremlabdarúgó torna.

Gróf András

A háromnapos sorozat pénteken délután kezdődött, amikor négy csoportban küzdöttek a csapatok a továbbjutást jelentő első kettő, és a vigaszágat érő harmadik helyezésekért.

„A” csoport: 1. No Name 9 p., 2. GBB Kft. 4 p., 3. Fejó-Therm Kft. 4 p., 4. BPM 0 p.

„B” csoport: 1. Csövesek 7 p., 2. FC Persotool 5 p., 3. Dunabiztos-Micro 2 p., 4. Színesceruza 1 p.

„C” csoport: 1. Háromkirályok 7 p., 2. Baracs U21 4 p., 3. Frankcity Kálvin Iskola 3 p., 4. Unknown Soldiers 2 p.

„D” csoport: 1. Kaminokupa.hu 9 p., 2. Shell Dunaújváros 6 p., 3. Fehérvár Futsal 3 p., 4. Mirage 0 p.

Szombaton délelőtt két négyes mérkőzött meg egymással. A kiegyenlített küzdelemre jellemző, hogy az egyik csoportban a kilenc pontos első helyezett mögött három együttes is egyforma pontszámmal zárt.

„E” csoport: 1. Sárépszer 9 p., 2. Miller Pub 3 p., 3. Hidó Szervíz 3 p., 4. Páldeák Kft. 3 p.

„F” csoport: 1. Dunaferr Vasas 9 p., 2. Mészi-Frucht Kft. 6 p., 3. Hungária 3 p., 4. Holler UFC U21 0 p.

A délutáni programban az utolsó két kvartettben mérték össze tudásukat a csapatok. A két korábbi győztes, a Karmacsi Autó és a Döcös gárdája hibátlan teljesítménnyel jutott a legjobb tizenhat közé.

„G” csoport: 1. Karmacsi Autó 9 p, 2. Dusnok 6 p., 3. Siker Ablak 3 p., 4. Zéró Tolerancia 0 p.

„H” csoport: 1. Döcös 9 p., 2. Barna Team 6 p., 3. Young Boys 3 p., 4. Multisteel Hungary 0 p.

Vasárnap reggeltől már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem, ahol már nem lehetett javítani egy rosszul sikerült összecsapást követően. A nyolcaddöntő mérkőzéseinek párosítása, és eredményei: No Name – FC Persotool 0-0 (büntetőkkel 2-3), Csövesek – GBB Kft 1-3, Háromkirályok – Shell Dunaújváros 2-0, Kaminokupa.hu – Baracs U21 2-2 (büntetőkkel 3-2), Sárépszer – Mészi-Frucht Kft. 2-2 (büntetőkkel 2-1), Dunaferr Vasas – Miller Pub 3-1, Karmacsi Autó – Barna Team 3-1, Döcös – Dusnok 3-0.

Közben a kis teremben a csoport harmadik helyezettjei a vigaszágon a Zeus Kupáért játszottak a következő végeredménnyel: 1. Dunabiztos-Micro, 2. Siker Ablak, 3. Fejó-Therm Kft., 4. Frankcity Kálvin Iskola.

A legjobb négy közé jutásért vívott összecsapások eredményei: FC Persotool – Háromkirályok 0-1, GBB Kft. – Kaminokupa.hu 1-0, Sárépszer – Karmacsi Autó 0-4, Dunaferr Vasas – Döcös 1-0.

Az első elődöntőben a Karmacsi Autó együttese meggyőző játékkal 5-1-re győzte le a Háromkirályok gárdáját. Ezt követően a Dunaújváros PASE U9-es korosztályú csapata játszott bemutató mérkőzést a Holler UFC hasonló korú együttese ellen. Az újvárosiak gólzáporos győzelmet arattak, a hazai publikum nagy örömére. A fiatalok után következett a torna második elődöntője, amely sokkal nagyobb csatát hozott. Az esélyesebbnek tartott Dunaferr Vasas hatalmas küzdelemben 2-1-re kikapott a GBB Kft. együttesétől.

A bronzmérkőzés előtt lépett pályára a Magyar Parlament Válogatott és a Dunaújvárosi Rendvédelmi Válogatott. A gálameccseken általában szokatlan szikrázó küzdelemben 1-1-es döntetlen született.

A harmadik helyért játszott találkozón a csalódott Dunaferr Vasas együttese összeszedte magát, és biztosan győzte le 3-0-ra a rutinos játékosokból álló Háromkirályok csapatát. A gólokat Jenei, Busai és Szente szerezte.

A finálé előtt szólították a a küzdőtérre a torna sztárvendégét, a freestyle világbajnok Szász Kittit, aki bemutatójával elkápráztatta a közönséget. A produkció közben gyakran csattant fel a vastaps a látványos megoldásokat követően.

A döntőben a sokszoros bajnok Karmacsi Autó találkozott a GBB Kft. gárdájával. A találkozó esélyese egyértelműen a Karmacsi gárdája volt, amely erre a tornára leigazolta a Dunaújváros PASE NB I-es csapatában szereplő Farkas Viktort és Jakab Dávidot. Az ellenfél már a döntőbe kerüléssel is nagy bravúrt hajtott végre, de a fináléban sem feltartott kézzel lépett pályára. Igaz, elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A Karmacsi Autó az első félidőben Aradi közeli perdítésével szerzett vezetést. A második játékrész elején egy érvénytelen gólt szerzett a GBB Kft., majd Temesi egy jól eltalált szabadrúgásból növelte az előnyt. A kegyelemdöfést Farkas Viktor találata jelentette, amivel kialakult a 3-0-ás végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!