Foci

2015.04.01. 17:39

Dunaújváros PASE: csak a győzelem számít

Az OTP Bank Liga NB I huszonkettedik fordulójában szombaton 18.30 órakor Nyíregyháza FC együttesét már az új vezetőedző irányításával fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A dunaújvárosi együttest eddig irányító, a jövőben csak szakmai igazgatóként tevékenykedő Dobos Barna az elmúlt héten a horvát Dinamo Zágreb együttesénél vendégeskedett.

- A pro licenszes tanfolyam gyakorlati részeként vettem részt Jávorka András társaságában ezen a programon. A horvát élklubnál örömmel fogadtak minket, és minden szakmai anyagot rendelkezésünkre bocsátottak a felnőtt, illetve az utánpótlás csapatokkal kapcsolatban. Ezeket, valamint a kint szerzett tapasztalatokat megpróbáljuk minél jobban hasznosítani a mindennapi munkánkban. Örülök neki, hogy az elutazásunk előtt sikerült megtalálni az új vezetőedzőt, és a segítőjét. Velük kapcsolatban nem csak a tavaszi szezon hátralévő mérkőzéseiben gondolkodunk, hanem tovább szeretnénk építeni a klubot.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az új vezetőedző, Artner Tamás már több mint egy hete dolgozik a csapattal, és egyértelműen elégedett az látottakkal.

- Eddig csak pozitív tapasztalatokat szereztem. A jó szellemű csapatnál csak apróbb finomításokra van szükség. Legfontosabb a megtépázott önbizalom helyreállítása. Természetesen minden edzőnek van egy bizonyos elképzelése a labdarúgásról, de tisztában vagyok azzal, hogy ezeket alakítani kell az aktuális csapathoz. A keret összetétele hasonló ahhoz, amit előzetesen elképzeltünk. Lehet, hogy egy-egy poszton kellene változás az offenzívabb játék érdekében. A Nyíregyháza elleni találkozó előtt elmondhatom, hogy számomra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ugyanez vonatkozik a többi hazai mérkőzésre is, attól függetlenül, hogy ki lesz az aktuális ellenfél. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolókat ki kell szolgálni, de ebben a helyzetben senki ne várjon szép játékot tőlünk. Nekünk egy racionális teljesítménnyel eredményt kell elérnünk. A nyíregyháziak jól igazoltak a télen, és Mátyus János kollégám remekül tudja motiválni a játékosait. Nekünk azonban úgy kell támadnunk, hogy a védekezésünk mindig stabil legyen. Emellett az egyéni hibákat kell kiküszöbölnünk, mert a kapott gólok elsősorban ezek következménye volt a tavaszi mérkőzéseken. Szerkezeti és személyi változások is várhatóak kezdőcsapatban. Az eddigi 4-4-2-es formáció helyett, a 4-3-3-as felállásban gondolkodunk. Sajnos Rafe Wolfe továbbra sem áll rendelkezésre, de szerencsére Vaskó Tamás és Eppel Márton játékára már számíthatok a számunkra rendkívül fontos szombat esti bajnoki összecsapáson.

A vezetőedző segítője Székely Tibor, akivel Szombathelyen már dolgozott együtt a szakember, így természetesen remek a munkakapcsolat közöttük.

- Az eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a képességek alapján ez nem kiesőjelölt csapat. Az általunk kért edzésmunkában maximálisan partnerek a labdarúgók. Bízunk benne, hogy a játékosok, és a szakmai vezetés pozitív hozzáállása javítja az önbizalmat, ami rendkívül fontos az eredményesség szempontjából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!