Foci

2015.01.01. 17:55

Megye III.: csupán 12 csapat részvételével

A Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjának 2014/2015. évi szezonját csupán tizenkét együttes részvételével kezdték meg augusztusban.

Gróf András

Az őszi tizenegy fordulót követően a Nagyvenyim csapata vezeti a táblázatot. Rendkívül imponáló a venyimiek teljesítménye, hiszen tíz győzelem, egy döntelen és nulla vereség szerepel a nevük mögött a tabellán. Csupán a dobogó harmadik helyén álló Cece otthonában nem tudták megszerezni a három bajnoki pontot. A rúgott gólok számában is listavezetők, majdnem ötgólos átlaggal dicsekedhetnek. Emellett a védelem is parádésan teljesített, hiszen csupán öt alkalommal rezdült meg a hálójuk. A megszerzett harmincegy pont ellenére sem várhatják ölbetett kézzel a tavaszi folytatást, hiszen az üldöző Sárszentmikós II mindössze egy ponttalszerzett kevesebbet.

Éppen csak lecsúszott a dobogóról az ősszel a Kisapostag-DASE együttese. Az ő mérlegük hét győzelem, egy döntetlen és három vereség. A negyvenegy rúgott góljuk igen jónak mondható, de a huszonhat kapott találat erős kritika a csapat védekezését tekintve. Csupán két alkalommal maradt érintetlen a hálójuk. Különösen a rangadókon teljesítettek gyengén, hiszen a dobogón álló Nagyvenyimtől, Sárszentmiklós második csapatától és a Cecetől is 5-2-re kaptak ki. A legnagyobb arányú győzelmüket otthon a sereghajtó Sárszentágota ellen aratták, amikor 13-1-re diadalmaskodtak.

Az ötödik pozícióban a Rácalmás együttese telelhet. Húsz pontjukat hat győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel érték el. Harmincnyolc gólt szereztek és tizenhetet kaptak. Szerezhettek volna több pontot is, hiszen mindhárom vereségük alkalmával csak egyetlen találattal maradtak alul. Különösen hazai környezetben játszottak eredményesen, hiszen a Sárbogárd elleni döntetlent, kivéve minden ellenfelüket legyőzték.

Fotó: Ady Géza

A körzetünkhöz tartozó további két csapat a mezőny hátsó régiójában zárt. Tizedik lett az előszállási együttes. Hat pontjukat egy győzelemmel és három döntetlennel érték el. Egyetlen sikerüket a nyitófordulóban hazai pályán érték el, amikor 7-1-re diadalmaskodtak a Sárszentágota együttese ellen. A mérkőzéseken mutatott teljesítményük alapján többre lenne képes a társaság, hiszen a Nagyvenyim és a Sárszentmiklós ellen is minimális vereséggel hagyták el a küzdőteret.

A Perkáta négy ponttal jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a táblázaton. Egyetlen győzelmüket a tizedik fordulóban a sereghajtó Sárszentágota ellen aratták. Igaz, akkor kitettek magukért, hiszen 8-1-re diadalmaskodtak. A negyedik pontjukat is hazai pályán szerezték, amikor az Előszállással játszottak 3-3-as eldöntetlent. A mínusz harmincas gólkülönbségük önmagárét beszél.

A csoport góllövőlistájának élmezőnyébe tartozók: 2. Král László (Nagyvenyim) 17 gól, 3. Szalai Norbert (Nagyvenyim) 15 gól, 4. Subi Tamás (Kisapostag-DASE) 11 gól, 7. Horváth Dániel (Rácalmás) 9 gól, 9. Antal Tamás (Rácalmás) 8 gól, 10. Kovács László (Rácalmás) 7 gól, 11. Miklós István (Nagyvenyim), Reith János (Perkáta), Varjas Csaba (Kisapostag-DASE) 6-6 gól.

Az őszi fair play tabellán a nagyvenyimiek a második, míg a Kisapostag-DASE gárdája a harmadik helyen zárt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!