Foci

2015.12.15. 19:25

Futsal: mindkét együttes felfokozott hangulatban készül csütörtökre

Dunaújváros - A válogatott sikeres világbajnoki selejtezőjét követően a tizenkettedik fordulóval folytatódik a futsal NB I alapszakaszában a pontvadászat.

Gróf András

A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese játssza a forduló nyitómérkőzését. A dunaújvárosiak csütörtökön 18.30 órakor a Swietelsky Haladás-VSE együttesét fogadják. Ez az összecsapás igazi rangadó lesz, hiszen a vendégek a bajnoki tabella második fokán állnak, egy hellyel megelőzve a házigazda újvárosiakat. Az újvárosi játékosok közül Hosszú Ádám, Klacsák Bence és Horváth Norbert volt tagja a múlt heti vb-selejtező csoportból való továbbjutást kiharcoló magyar válogatottnak. A vezetőedző, Fehér Zsolt pedig a szakmai stábban kapott helyet.

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Fehér Zsolt a válogatott felkészítésében is tevékenyen részt vett, de ezen a héten már csak a Dunaferr-DF-Renalpin FC együttesére koncentrált

- Óriási dolog, hogy a dunaújvárosi klubot három játékos is képviselhette a világbajnoki selejtezőn, akik nem csupán epizódszereplői, hanem meghatározó tagjai voltak a magyar válogatottnak. Ez azt bizonyítja, hogy jó úton járunk. Nagy sikert jelentett a nemzeti együttes számára a továbbjutás kiharcolása. A csapat erejét mutatja, hogy az európai elithez tartozó ukrán válogatottal is partiban voltunk. Ez fontos volt, hiszen az Európa-bajnokságon is egy csoportban vagyunk velük. A vébé play-offban az egyik selejtező csoport győztesével találkozunk. Az oda-vissza mérkőzéseken mindent elkövetünk majd a világbajnoki szereplés kivívása érdekében, de a papírforma alapján az ellenfelek sokkal esélyesebbek. Tapasztalatszerzésre azonban kiváló lehetőséget nyújtanak ezek az összecsapások. A csütörtöki bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban elsősorban annak örülök, hogy öt hónap közös munka után egyáltalán rangadóról beszélhetünk. Biztos vagyok benne, hogy a két együttes felfokozott hangulatban készül a találkozóra. Nagy a tét, hiszen vereségünk esetén nyolc pontra nőne a különbség a két csapat között, míg győzelmünknél két pontra csökkenne, ami belátható távolság. Egy ilyen találkozón a napi forma fog dönteni. Felkészültünk a szombathelyiekből, sokat tudunk róluk. Jól támadnak, de a védekezés nem éppen az erősségük. Edzőjük filozófiája, hogy látványos meccsen legalább egy találattal múlják felül az ellenfelet. Gólgazdag mérkőzés várható, hiszen mi is hasonlóképpen gondolkodunk a játékról. Nekünk csak akkor van esélyünk, ha a védekezésünk rendkívül fegyelmezett lesz. A három válogatott kerettaggal tizenegy napot voltunk távol, így nem mondható tökéletesnek a felkészülésünk, de a pályaedzői feladatokat ellátó Schrancz Balázs irányításával minden megbeszélt munkát elvégzett a csapat.

A tizenkettedik forduló további mérkőzései: Rába ETO - Göcsej SK, MVFC-Berettyóújfalu - Aramis SE, 1988 Déli FC - Nyírgyulaj KSE, Rubaeola FC - FC Veszprém.

A bajnokság jelenlegi állása: 1. Rába ETO 28 pont, Swietelsky Haladás-VSE 27 pont, 3. Dunaferr-DF-Renalpin FC 22 pont, 4. MVFC-Berettyóújfalu 20 pont, 5. FC Veszprém 15 pont, 6. Aramis SE 14 pont, 7. Göcsej SK 13 pont, 8. Nyírgyulaj KSE 11 pont, 9. 1988 Déli FC 7 pont, 10. Rubeola FC 0 pont.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!