Foci

2014.05.30. 15:35

A régi idők játékosai együtt ünnepelnek a most feljutó csapattal

Dunaújváros - Igazi labdarúgó ünnep lesz ma 18 órakor a Dunaújváros Stadionban, amikor Ness Hungary NB II záró fordulójában, az első osztályba való felkerülést kiharcoló Dunaújváros PASE együttese a Békéscsabát fogadja.

Gróf András

Salamon Miklós számára ez a feljutást is olyan értékes, mint az első osztályú bajnoki cím 2000-ben

A dunaújvárosi klub vezetőségének döntésének köszönhetően a belépés mindenki számára ingyenes, és a tizennyolc éven felüliek még egy korsó sörrel is csillapíthatják a szomjukat. Meghívót kaptak az eseményre a múlt neves játékosai és szakvezetői is, hogy együtt ünnepelhessenek az első osztályba kerülést kiharcoló gárdával. Az ezüst-érmet a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársa a találkozó lefújását követően adja majd át a csapattagoknak. A jelenlegi szakmai stáb tagja Salamon Miklós, aki másodedzőként tevékenykedik a csapatnál, de az elmúlt évek dunaújvárosi futballtörténetének állandó, markáns tagja volt. Volt már részese első osztályba kerülésnek, NB I-es bajnoki címnek is.

- Ugyanolyan örömmel tölt el ez a feljutás is, mint a 2000-ben kívívott bajnoki elsőség. Felelevenedett bennem az akkori ünnepi hangulat, bár ez a mai napig úgy él bennem, mintha csak tegnap lett volna. A bajnokság közben nehezebb feladat volt a kispadon tehetelenül ülni, hiszen olykor szívesen bementem volna segíteni egy-egy szituációban. Úgy érzem, játékosként egyszerűbb volt a helyzet. Ez a feljutás a megfontolt építkezés, a tudatos munka, és a rendszeres számonkérés eredménye. Egymásra hangolódott az elnökség, a szakma és a játékoskeret. Szerencsére ebben a bajnoki esztendőben nem került homokszem a gépezetbe. Annak ellenére, hogy a kitűzött célunkat már elértük, a Békéscsaba elleni találkozót sem vesszük félvállról. Bízom benne, hogy sok néző kilátogat a mai összecsapásra, hiszen ebben a bajnoki szezonban megmozgattuk a város sportéletét.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!