Foci

2015.03.21. 16:58

DPASE: vereség a Győrtől is

A Győr 2-0-ra nyert a Dunaújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, szombaton.

Gróf András

Dunaújváros PASE –Győri ETO FC0-2 (0-1)

Dunaújváros Stadion, 1400 néző. Vezette: Bognár Tamás (Buzás, Horváth R.).

Dunaújváros PASE: Nagy G. – Csehi (Villám a 30. p.), Farkas, Szekeres, Hidvégi – Nikházi, Lázár, Böőr (Jakab a 33. p.), Petneházi – Grubjesics (Godslove a 63. p.), Orosz. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Győri ETO FC: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Windecker, Bucsa (Pátkai a 73. p.) – Priso, Priskin, Koltai (Stevanovic a 46. p.) – Rudolf (Kamber a 63. p.). Vezetőedző: Miriuta László.

Bátran kezdett a hazai együttes. A harmadik percben Nikházi ellen szabálytalankodtak a kaputól húsz méterre. Petneházi szabadrúgását Pogacsics azonban vetődve hárította. Böőr labdaszezését követően Petneházi került helyzetbe, de rosszul találta el a labdát. Az első játékrész közepén a bizonytalankodó Hidvégi mellett Priso került helyzetbe, de Nagy Gergely szögletre mentett.

A harmincadik percben Csehit, míg háromperccel később Böőrt kellett sérülés miatt lecserélni. A két esemény között azonban megszerezték a vezető találatot a győriek. Brdarovszki jobbról, az alapvonal közeléből ívelt középre, és a hosszú oldalon üresen érkező Windecker a hálóba fejelt (0-1).

A játékrész hajrájában Orosz szabadrúgása akadt el a sorfalban, majd Jakab lövésében nem volt elég erő. A fordulást követően Farkas átadását Grubjesics tekerte a kapu mellé.

Az újvárosiak kapitánya, Böőr Zoltán sérülés miatt hamar kivált
Fotó: Zsedrovits Enikő

A folytatásban a Győr visszahúzódott a saját térfelére. A kettős védőfalat azonban nem sikerült megbontani. Öt perccel a befejezés előtt a hazaiak rosszul végeztek el egy szabadrúgást a vendégek térfelén. A megszerzett labdával Priso a saját térfeléről indította Pátkait, aki bevezette az újvárosi tizenhatoson belülre a labdát, és tizenöt méterről a vetődő Nagy Gergely mellett a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

A rendes játékidő utolsó percében Nikházi került helyzetbe a tizenhatoson belül, de ez a lehetőség is kimaradt.

Dobos Barna: – Nem sikerült feltörnünk sem a széleken, sem középen a két négyes láncból álló győri védelmet. Amíg képtelenek vagyunk az ellenfél kapujába betalálni, addig csupán a gólnélküli döntetlenben reménykedhetünk. Jól jön a kéthetes bajnoki szünet, ami alatt rendezhetjük a sorainkat.

Miriuta László: – Nem játszottunk jól, de győztünk, és számunkra most ez volt a legfontosabb. Tudtuk, hogy meg kell harcolnunk a Dunaújvárossal és a rossz pályával is. Mindannyian tisztában vannak vele, hogy milyen nehéz helyzetbe került csapatunk, de elmondtam játékosaimnak, hogy mindenkinek a saját becsületéért is kell játszania. Ez ma sikerült, így boldog vagyok a három megszerzett pont miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!