Foci

2015.02.27. 18:39

Dunaújváros PASE - Ferencváros: Igaz, hogy a Fradi a mérkőzés esélyese, de akarattal sok mindent lehet pótolni

Dunaújváros – AZ OTP Bank Liga NB I tizennyolcadik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a Ferencvárost látja vendégül.

Gróf András

A közvélemény biztos Ferencváros győzelmet tippel erre az összecsapásra. A fővárosi zöld-fehérek érett, magyar szinten kiváló képességű labdarúgókat igazoltak, és remek győzelmeket arattak a felkészülési találkozókon. A dunaújvárosiak azonban még keresték az ideális kezdőcsapatukat az edzőmérkőzéseken, amelyek az eredmény szempontjából nem mindig a szimpatizánsok elvárása szerint alakult. Ezek a tények nagyban befolyásolják a szurkolók véleményét. A pályán azonban nem mindig érvényesül a papírforma.

21-es Urbán Gábor. Fotó: Ady Géza

A várhatóan mély talaj is inkább a védekezést segíti. Egy szezonnyitó találkozónak általában más a hangulata. A hosszú felkészülési időszakot követően minden labdarúgó bizonyos rajtlázzal lép pályára. Kérdés ezeknek a tényezőknek az összessége kiből milyen hatást vált ki. A Ferencváros szakmai vezetése is kitűnőnek ítélte az edzőmérkőzéseken mutatott formát, de hozzátették, hogy azok „csak" tétnélküli találkozók voltak. Az éles megmérettetés vasárnap kezdődik a két csapat számára. Más az amikor már bajnoki pontokat is osztanak a küzdőtéren mutatott teljesítmények után. A dunaújvárosiak a kiesés elkerülésért, míg a Ferencváros a bajnoki dobogóért küzdenek. Egyetlen összecsapáson azonban bármi előfordulhat. Akarattal áthidalhatóak a meglévő különbségek.

A vasárnap 18.30 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Solymosi Péter lesz, akinek munkáját asszisztensként Berettyán Péter és Király Krisztián segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!