Foci

2015.10.04. 08:16

Dunaújváros PASE: Melczer góljával győzelem a Szeged ellen

Dunaújváros – Egy jól eltalált lövésnek köszönhetően a Szeged-2011 ellen mindhárom bajnoki pontot itthon tartotta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, a Merkantil Bank Liga NB II kilencedik fordulójában.

Dunaújváros PASE – Szeged-2011 1-0 (0-0)

Dunaújváros Stadion, 450 néző. Vezette: Botló Béla (Szalai, Kis Z.).

Dunaújváros PASE: Szűcs – Lorentz, Gengeliczki, Koszó – Villám, Szellák S. (Jakab a 46. p. helyette Sárközi a 92. p.), Petneházi, Melczer, Czár – Havasi (Sóron a 46. p.), Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

Szeged-2011: Szántai – Balogh M., Berde, Fakas M. – Achim (Geiger a 80. p.), Király P., Oláh G., Zelenyánszki, Mészáros M. – Germán, Szabó P. Vezetőedző: Klausz László.

A találkozó első húsz percében tulajdonképpen említésre méltó esemény nem történt a pályán, a csapatok a két tizenhatos között birkóztak egymással. A folytatásban azonban aktívabbak lettek a hazaiak. Az első lehetőségnél Villám veszélyesnek induló lövésébe vetődött bele a szegedi védő. A játékrész hajrájában két hatalmas gólszerzési lehetőség is kimaradt a szegedi kapu előtt. Eppel és Havasi fejesénél hatalmas szerencséje volt a vendégeknek. A szünetben kettős cserét hajtott végre az újvárosi együttes, ami enyhe mezőnyfölényt eredményezett. A hatvanharmadik percben Eppel erős lövését Szántai kiütötte, de a jókor érkező Melczer a tizenhatos jobb oldali sarkáról hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0). A folytatásban bátrabban játszottak a vendégek. A les gyanús helyzetből induló Király Patrik egyedül vezethette a labdát Szűcsre, de nagy nehézségek árán sikerült tisztázni. A hajrában Sóron lövése kerülte el a szegedi kaput.

Artner Tamás: – Már az első félidő hajrájában megszerezhettük volna a vezetést, de a szünet után hatalmasat kellett küzdenünk a siker érdekében.

Klausz László: – A vereség ellenére elégedett vagyok a csapatom játékával. A most alkalmazott új játékrendszerben mindenki fegyelmezetten tette a dolgát.

A forduló további eredményei: Vác FC – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0), Budaörs – Soroksár 2-1 (1-0), Szigetszentmiklós – FC Ajka 2-0 (0-0), BFC Siófok – Soproni VSE 0-2 (0-1), Balmazújváros – FC Csákvár 4-1 (1-0), Zalaegerszegi TE – Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0), Mezőkövesd – Kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!