Foci

2016.03.22. 15:08

DPASE: egy hét bajnoki szünet jön

Dunaújváros - Az elmúlt héten a Soproni VSE otthonában megszerezte első tavaszi bajnoki pontját a Dunaújváros PASE másodosztályú labdarúgócsapata.

Gróf András

Az 1-1-es döntetlent az újvárosiak vezetőedzője, Dobos Barna értékelte.

- Örülünk az első pontunknak, hiszen az eddigi hazai környezetben lejátszott négy mérkőzésen ez nem sikerült. Változtattunk a védelem összetételén, aminek következtében sokkal stabilabbak voltunk. Ezúttal Lorentz jobb oldali védőt játszott, Koval visszalépett Hajdók mellé a védelem közepére, míg a bal oldalon Huszárik szerepelt. Előttük védekező középpályásként az 1998-as születésű Abért Bence és Vajda Dávid kapott bizalmat.

A Dunaújvárosi PASE vezetőedzője, Dobos Barna természetesen örül a Soproni VSE ellen megszerzett egy bajnoki pontnak

- Az első félidőben mégis a soproniak szerezték meg a vezetést .

- Egy hazai kontránál nem rendeződtünk időben vissza, és Abért testtel ütközött a tizenhatoson belül, amiért játékvezető az asszisztens beintése alapján túl szigorúan tizenegyest ítélt. Az elmúlt mérkőzéseken véleményünk szerint többet tévedtek a bírók a kárunkra, de bízunk benne, hogy ez kiegyenlítődik a szezon végéig.

- Min változtattak a szünetben?

- A második félidő elején feljebb toltuk a védekezésünket, és sikerült is egy pontrúgásból egyenlítenünk. Ezt követően is voltak jó labdaszerzéseink, amiből többet kellett volna kihoznunk. Összességében javuló egyéni teljesítményekkel, sokkal egységesebbek voltunk. A tavaszból még hátralévő meccseken kell, hogy kiderüljön, a fiatalok közül kikre számíthatunk. Kik azok, akikkel egy nyári erősítést követően ismét lendületet kaphat a csapat, amely egy-két éven belül visszakerülhet a másodosztályba. Ugyanis jelenleg jogilag, gazdaságilag csak az NB III-ra alkalmas a klub.

- Miként készülnek a szolnokiak ellen?

- A napokban nagyobb hangsúlyt fektetünk a fizikai, és a technikai képzésre. Pénteken 10 órakor a Videoton második csapatával játszunk hazai pályán edzőmérkőzést. A jövő héten szerdára is tervezünk egy gyakorló meccset.

A Merkantil Bank Liga NB II-ben a válogatott Horvátország elleni felkészülési találkozója miatt a hétvégén nem rendeznek fordulót. A következő bajnoki mérkőzés jövő szombaton 16.30 órakor lesz, amikor a Dunaújváros PASE gárdája a Szolnoki MÁV FC együttesét fogadja.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!