Foci

2016.03.31. 18:30

Pontszerzés után egyre éhesebb a fiatal újvárosi csapat

Dunaújváros - Szombaton este ismét hazai pályán játszik a DPASE. Fiatal csapatunk a pontszerzés reményében lép pályára a Szolnok gárdája ellen.

Szabó Szabolcs

Dobos Barna, a DPASE vezetőedzője: a pontszerzés reményében lépünk pályára szombaton este

A Sopronban elért döntetlen nagyon jót tett a csapat önbizalmának, egyben jelezte, hogy jó után jár a télen teljesen átalakított és megfiatalított újvárosi gárda.

A sikeréhes futballistáinkra április 2-án, szombaton 19 órától ismét egy komoly erőpróba vár, hiszen a Szolnok együttesét fogadják a hazaiak.

Az utóbbi hetek munkájáról és a meccs előtti felkészülésről Dobos Barna vezetőedzője tartott tájékoztatót csütörtökön a helyi sajtómunkásoknak: - A soproni pontszerzés lendületet adott a csapatnak és az egész stábnak is. Végre eredményben is megmutatkozott az a munka, amelyet az év elején elkezdtünk a srácokkal. Természetesen még az út elején járunk, így támadásban és védekezésben is egyaránt javulnunk kell, hogy megfeleljünk a céltkitűzéseinknek. A bajnoki szünetben két edzőmeccset is játszottunk. A remek erőkből álló, az első osztályban játszó Puskás Akadémia csapatától ötgólos vereséget szenvedtünk, míg a Sárszentmiklós gárdájával 1-1-es döntetlent játszottunk. E két mérkőzés eredményéből is leszűrhető, hogy még mindig kevés gólt szerzünk, így kiemelt célunk, hogy több gólhelyzetet alakítsunk ki az aktuális ellenfelünk kapujánál. Szombaton a Szolnok ellen is győzni szeretnénk, ám ez nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelünk is a három pontért érkezik majd a dunaújvárosi stadionba. Úgy érzem, a srácok hozzáállásával és küzdeni tudásával eddig sem volt probléma, ha ez egy masszív védekezéssel és kreatív és egyben eredményes támadójátékkal párosul, akkor újabb kellemes meglepetéssel ajándékozhatjuk meg kitartó szurkolóinkat - mondta el Dobos Barna, akit az egyesület anyagi helyzetéről is kérdeztünk.

- Jó hír, hogy egyre több tartozást sikerült rendezni, így csökkennek a terheink, ám továbbra is keressük azt a szponzort, aki a csapat stabilitását hosszú távon biztosítani tudja majd. Négy éve felvázoltunk egy koncepciót, sajnos anyagi lehetőségeink azóta megváltoztak, ám az akkor felvázolt szakmai elképzeléseinket követjük, ennek is köszönhető, hogy fiatal csapatunk hétről hétre helyt áll a másodosztályban. Reméljük, a következő fordulókban tovább gyarapítjuk majd pontjaink számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!