Foci

2016.02.25. 16:50

Elkészítették a minifutball Eb csoportbeosztását

Székesfehérvár - Szerdán délután a Városháza Dísztermében tartották az idei mini futball Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását.

Gróf András

Az Országos Minifutball Szövetség pályázatát sikeresnek ítélte az Európai Minifutball Szövetség, melynek köszönhetően 2016. augusztus 21-28. között Székesfehérvár adhat otthont a felnőtt kispályás (5+1) Európa-bajnokságnak. A város képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönte meg a lehetőséget, hogy házigazdái lehetnek ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Thanos Papadopoulos, az Európai Kispályás Labdarúgó Szövetség (EMF) ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy immár 2012 óta az Európa-bajnokság a legnagyobb ünnepe a sportágnak. Székesfehérvár várhatóan tökéletes házigazda lesz.

A sorsolást megelőzően még Filip Juda, az EMF alelnöke, Christoph Köchy, az EMF képviselője, valamint az Országos Mini-Futball Szövetség elnöke, Tibor Dávid mondta le gondolatait a sportág nagy megmérettetésével kapcsolatban. Városunkat a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor, valamint Tóth Imre a Carissa SE elnöke, a DLSZ elnökségi tagja képviselte.

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a magyar kispályás válogatott Szlovénia, Törökország, illetve Szerbia csapataival került az A jelű csoportba. A további kvartettek a következők. B csoport: Németország, Moldova, Izrael, Svájc. C csoport: Oroszország, Lengyelország, Olaszország, Észtország. D csoport: Románia, Spanyolország, Franciaország, Litvánia. E csoport: Csehország, Bulgária, Portugália, Wales. F csoport: Horvátország, Anglia, Görögország, Ciprus. G csoport: Montenegró, Kazahsztán, Ausztria, Lettország. H csoport: Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Skócia, Ukrajna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!