Foci

2014.10.29. 20:10

A futsalválogatott kihagyott ziccerei megbosszulták magukat

A keddi, veszprémi mérkőzés után szerdán Dunaújvárosban lépett pályára a magyar futsalválogatott Fehéroroszország ellen. Az első összecsapást egy góllal a vendégek nyerték, míg a szerdait kettővel.

Gallai Péter

Az Eb selejtezőre készülő együttes az első felvonáson 3-2-re kapott ki, ami után a magyarok spanyol szövetségi kapitánya, Sito Rivera így értékelt: - Nem játszottunk alárendelt szerepet, de nem volt szerencsénk az ellenfél kapuja, az öngólnál meg a miénk előtt. Úgy érzem, a második félidőben domináltunk, jól működött a letámadás, de kaptunk egy gólt kontrából. A csatár, Dróth Zoltán hiányát megéreztük, várjuk vissza a csapatba. A dunaújvárosi meccsen jobban kell figyelnünk az ívelt labdákra, és minél több minőségi döntést kell hozni a kapu előtt, hogy gólt rúghassunk.

A sporttörténeti összecsapás előtt köszöntötték a hetvenötödször válogatott Harnisch Ákost és huszonötödik fellépése alkalmából Tihanyi Csabát.

Magyarország - Fehéroroszország 1-3 (1-3)

Dunaújváros, 450 néző.

Vezette: Solymos, Radutzky, Farkas, Kovács.

Magyarország: Tihanyi Komáromi, Rábl, Trencsényi, Dávid. Csere: Tóth (kapus), Öreglaki, Szeghy, Gál, Tatai, Lódi, Lovas, Harnisch 1, Gyurcsányi. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Fehéroroszország: Aliashkevich Alsheuski, Chernik, Harbenka 1, Charneika 1. Cs.: Stramilau, Haroshka, Los, Kuskou, Aleinikau, Zhdanovich, Laziuk 1, Papou. Sz. kapitány: Ignatik V.

Az első nagy helyzet a harmadik percben Rábl előtt adódott, aki a kapu mellé gurított, majd egy szépen kijátszott háromszögezés után Alsheuski lövésébe lépett bele jókor a magyar védő. Egy magyar kontra után Harnisch durrantott mellé, a tizedik percben Lovas centikkel tévesztette el a célt, Rábl pedig a fehérorosz kapu torkában hibázott. Azután ahogyan lenni szokott: a kihagyott magyar ziccerek megbosszulták magukat: Kuskou visszatett labdájával Laziuk egyből kilőtte a jobb alsót (0-1). Szerencsére még jóformán ki sem örömködhették magukat a vendégek, amikor Harnisch iramodott meg, a kilencesnél egy visszahúzós csellel megetette védőjét és mattolta a kapust (1-1).

Három perccel az első félidő vége előtt Rábl öt méterről leadott sarkazása maradt ki, majd egy ígéretes hazai szabadrúgás a hatosról. A tempó mellett a feszültség is nagy volt: a barátságos meccs ellenére több esetben a bíróknak kellett nyugtatniuk a feleket. Az utolsó két perc sajnos a korábban is több veszélyes támadást vezető fehéroroszoké volt, Charneika egy kontra után volt eredményes, majd egy lecsorgó labdát Harbenka vágott a hálóba (1-3). Nem véletlenül kiabálta Tihanyi kapus a többieknek: Gyerekek, alszunk?

A második felvonás elején többnyire a mezőnyben folyt a játék, azután a hetedik percben Gál lőtt zúgó kapufát. A fehéroroszok a biztos előny tudatában több ziccert elpuskáztak, a védelmükön pedig nem talált rést a magyar csapat. Öt perccel a vége előtt a hazai kapus helyett mezőnyjátékos érkezett, de emberelőnyből sem sikerült betalálni. A végjátékban még Rádl jutott el egy kapufáig, de az eredmény már nem változott a lefújásig.




Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!