Foci

2015.03.01. 20:25

Dunaújváros PASE: a Ferencváros végig kontrollálta a találkozót

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I tizennyolcadik fordulójában vasárnap este a Ferencváros gárdáját fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE - Ferencváros 0-1 (0-1)

Dunaújváros Stadion, 3300 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán, Király).

Dunaújváros PASE: Nagy G. Villám, Farkas, Hidvégi, Csehi Lázár, Papp (Orosz a 46. p.) Böór (Jakab a 88. p.), Petneházi, Nikházi Eppel (Godslove a 72. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Ferencváros: Dibusz Dilaver, Mateos, Nalepa, Ramirez Varga (Nagy D. a 72. p.), Gera, Hajnal (Gyömbér a 67. p.), Somalia, Lamah (Ugrai a 86. p.) Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek Jaczina Róbert egykori nemzetközi játékvezetőre, aki a napokban hunyt el. A kezdőrúgást a Dunaújvárosi Kohász egykori labdarúgója, Csepecz Ferenc végezte el, nemrégiben vette át a Dunaújváros Sportjáért díjat. Sáros, mély talajon kezdődött a tizennyolcadik forduló záró mérkőzése. Az első lehetőség a második percben a Fradi előtt adódott, de Hajnal szögletét Böde gyengén fejelte kapura, ami nem okozott gondot a hazaiak hálóőrének. A félidő derekáig a pálya középső részén folyt a játék. A huszonhetedik percben azonban óriási lehetőség adódott a vendége előtt. Böde kitűnő átadását követően Lamah tizenkét méterről lőhetett kapura, de Nagy Gergely hárított, majd Böde ismétlésénél is a jól zárta a szöget. Az első félóra végén egy rövidre sikerül felszabadítást követően Gera lőhetett, de labdája Hidvégiről ki pattant. A harminckettedik percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Varga jobb oldali beadása után Hidvégi rosszul találta el a labdát, ami így Bödéhez került. A vendégek csapatkapitánya Lamah elé gurított, aki egy cselt követően az ötösről a hálóba bombázott (0-1). Öt perccel később Eppel került helyzetbe, de lövését biztosan hárította Dibusz. A játékrész hajrában Varga lőtt kapásból fölé, majd egy szabadrúgást követően Papp bólintott a keresztléc fölé.

Fotó: Ady Géza

A második játékrész elején bátrabban kezdeményeztek az újvárosiak. Az ötvenegyedik percben Nikházival szemben szabálytalankodott Mateos a kaputól huszonhat méterre. A megítélt szabadrúgást Petneházi a sorfalba vágta. Három perccel később egy gyors kontra végén Varga lőtt a jobb kapufa mellé. A folytatásban Gera lőhetett a tizenhatosról, de lövésébe Lázár belevetődött. A hatvanadik percben Gera egy lövőcsel után kapura emelte a labdát, amit Nagy Gergely hatalmas bravúrral a felső lécre tenyerelt, a visszapattanót Böde két méterről a jobb oldali kapufára lőtte. Az összecsapás hajrájában is a fővárosiak játszottak veszélyesebben. Böde többször is lövőhelyzetbe került, de csak a rendes játékidő vége előtt egy perccel találta el a kaput.

Összességében elmondható, hogy Ferencváros végig kontrollálta a találkozót. A szünet után előnyük tudatában kissé visszafogottabb lett a játékuk. A dunaújvárosiak nem vallottak szégyent, igaz a mérkőzés nagy részében elsősorban a védekezésre koncentráltak, így kevés lehetőségük adódott a zöld-fehérek kapuja előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!