Foci

2015.01.02. 18:35

A legnépesebb egyesület, a Holler UFC 300 gyerekkel foglalkozik

Dunaföldvár - December folyamán a helyi sportegyesületek ünnepélyes keretek között értékelték és zárták az elmúlt esztendőt.

L. Mészáros Irma

Dunaföldvár legnépesebb sportegyesülete a Holler UFC futball szakosztálya, akik rendszeres résztvevői a dunaújvárosi sporteseményeknek is. A hét éve működő egyesület elsősorban az utánpótlás nevelésével foglalkozik hattól huszonegy éves korig: edzéseket tart, szerepelteti a gyerekeket a különféle versenyeken, többek között a Bozsik-tornán. Az idei évben csaknem háromszáz fiatal sportolásáról gondoskodó Holler UFC-nek most már kézilabda szakosztálya is van leány, női és férfi csapattal.

A rendezvényen az egyesület edzői értékelték a korosztályos csapatok éves munkáját. A legfiatalabb (U7, U9) gyermekcsapatok trénerei, Simon Tamás és Lesnyik Gábor a játék örömét tartják a legfontosabbnak. A tornákon elsősorban azért vesznek részt, hogy a gyermekek gyakorolják az edzésen elsajátítottakat, és élvezzék a játékot. Az U11 csapat a kiemelt megyei és az alközponti tornákon indulva sok szép győzelmet ért el Schulteisz Norbert edző irányításával. Az U12 korosztály fiatal sportolói a fenti tornákon kívül az U14-es bajnokságban is szerepelnek és fölényesen vezetik a tabellát - mondja méltán büszkén az edző, Szigeti Ádám. Elégedett játékosaival Klein Attila is, aki úgy véli, hogy mind csapatjátékban, mind egyénileg jelentősen fejlődtek a fiatalok az U14-U15 korosztályban. Mindkét csapat az NB II-ben szerepel, szép jövő áll előttük. Az U17-es csapat eredményei még váratnak magukra, de a futballisták rendszeresen és keményen dolgoznak, ezért bízni lehet a tavaszi fordulatban Az U21-esek az ötödik helyen állnak a bajnokságban, s többen már lehetőséget kaptak, hogy bemutatkozzanak a Dunaföldvár FC megye I-es csapatában.

A Holler UFC U12-es csapata, guggol: Rácz Mátyás (b), Szappanos Márk, Strasszer Dominik, Pintér Patrik. Középen: Szigeti Ádám edző (b), Baranya Bence, Tessényi Patrik, Pénzes Bence, Kovács Balázs, Morár Gábor. Felül: Rabi Dániel (b), Radócz Arnold, Sipos Bendegúz, Antal István, Turák Bálint

A szakosztály vezetője, Holler Ferenc beszámolt a tervekről, a pályázatok eredményeként várható fejlesztésekről: új eredményjelző, locsoló berendezés, újraélesztő készülékek, parkolók. Minden korosztályban ünnepélyes keretek között kupát kapott a gólkirály, a legszorgalmasabb futballista, és az, aki a legtöbbet fejlődött az év folyamán.

A D.S.T.E kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályának rendezvényén a Hídfő Panzióban id. Sziklenka László vezetőedző az évet értékelve kiemelte az országos diákolimpián, illetve a sárkányhajó világversenyeken elért eredményeket. Volt kit megdicsérni, hiszen a diákolimpián kitűnően szerepeltek a földvári szakosztály fiatal sportolói. A Beszédes József Általános Iskola és a Magyar László Gimnázium diákjaiként a Szabó Lóránt edző kormányozta hajó aranyérmes lett ötszáz méteren a (Borbély Zsolt, Doszpod Martin, Dudás Sándor. Kis Csaba, Kis Dániel, Pataki Bence, Tóth Gábor, Vicsik János), de aranyat hoztak haza a PC 2 kategóriában Kis Dániel és Kis Csaba, a TC4 kategóriában Vicsik János, Sűrű Patrik, Pataki Bence és Borbély Zsolt, valamint a C2 500 méteren Csányi Gergő és Borbély Tamás, C1-ben pedig Csányi Gergő. Eredményükért a Tolna Megyei Diáksport Tanács emlékplakettel jutalmazta őket mint a megye élvonalában lévő diáksportolókat.

Az egyesület sárkányhajósai pedig a nemzetközi mezőny élére kerültek. A Csehországban rendezett 11. Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságon résztvevő U18-as magyar válogatott nyolc dunaföldvári sárkányossal (Kaczkó Fanni, Végh Viktória, Borbély Tamás, Doszpod Dávid, Hegedűs András, Doszpod Martin, Görög Ferenc, Csányi Gergő) öt aranyérmet gyűjtött össze.

A kisváros legfiatalabb közössége a Dunaföldvár Sportért Kultúráért Egyesület, amelynek tagjai az asztalitenisz ifjú szerelmesei. Az ifj. Takács Zoltán edzette huszonkét fiatal szépen fejlődik, s egyre sikeresebben helytállnak a náluk idősebbek között vívott bajnoki meccseken, de a diákolimpián is. Ez utóbbin különböző korosztályban ezüstérmet nyert egyéniben Cziger Márton, Csizmadia Réka, Sebestyén Gergely, Sebestyén László; bronzérmesek: Illyés Roland, Magyar Rebeka, Hegedűs Rebeka, Linka Zágon, illetve csapatban Sebestyén Gergely és Takács Zoltán. A Centrum Étteremben tartott évértékelővel egybekötött jó hangulatú vacsorán részt vettek az egyesület vezetői, támogatói, s természetesen a fiatal sportolók, akik mindannyian egyesületi logóval ellátott törölközőt kaptak ajándékba.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!