Foci

2014.12.09. 16:01

Évet zártak a mezőfalvi labdarúgók

Mezőfalva - A közel százötven tagot számláló sportegyesületnél évértékelő összejövetelen ismertették a 2014-es esztendő elért eredményeit. Az év végi számvetésben jutott kritika és dicséret is vegyesen.

Horváth László

A szombati közös vacsora és beszélgetés mellett az összejövetel legfontosabb célja volt, hogy mindenki, aki a labdarúgásban érdekelt, tiszta és átlátható képet kapjon a mezőfalvi futball jelenlegi helyzetéről. Cseke Ottó klubelnök köszöntőjében igen markánsan fogalmazta meg a vártnál rosszabb helyezést okozó problémákat:

- A kudarc okainak nagy része helyi eredetű, amelyen változtatni lehet és kell a jövőben - mondta Cseke Ottó. - Nehézségeink másik csoportja egyesületen kívüli. A nagyobb településeken, városokban is gondot okoz az utánpótlás, a gyereklétszám csökkenése, a falvakat pedig különösen sújtja! Úrrá lenni a helyzeten csak az edzők összefogásával lehet - szögezte le a klubelnök.

- Az egyesület működésének másik nagyon fontos része a pénzügyi stabilitás, melyben az elmúlt időszak alatt voltak döccenők, mára viszont normalizálódott a helyzet. A megyei első osztályú felnőtt csapat 12. helyezése a teljesítménnyel összevetve nagyjából reális. Ifjúsági szinten pedig, ismerve a körülményeket, csak elégedettséggel lehet szólni - összegezte rövid évértékelését az elnök.

A legnagyobb támogató, az önkormányzat képviseletében Márok Csaba polgármester értékelésében szintén kiemelte a játékosszám csökkenését, valamint az ígért támogatások hiányát. Fogalmazása szerint magára maradt az önkormányzat a finanszírozásban, csak egy-két régebbi szponzorra számíthatott.

A rendezvény hivatalos része az edzők összefoglalóival zárult, majd a résztvevők vacsora mellett folytatták az eszmecserét a mezőfalvi labdarúgás kilátásairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!