Foci

2015.10.07. 14:25

Fegyelmi határozatok: a DPASE vezetői megvárják az MLSZ hivatalos értesítéstését

Dunaújváros - A magyar válogatott sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezői miatt ezen a hétvégén nem rendeznek fordulót a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó-bajnokságban.

Gróf András

A Dunaújváros PASE együttese azonban ennek ellenére szerepelt az aktuális híradások között, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén két témában is elmarasztalta az újvárosi klubot.

Az első téma tűnik a komolyabbnak, hiszen a FEB a határozatában a Dunaújváros PASE-t Hidvégi Sándor labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséért 50.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozást a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból öt hónapra kizárja.

A csapatot üzemeltető Kft. ügyvezetője, Dobos Barna kérdésünkre elmondta, hogy a labdarúgó felé még az elmúlt bajnoki esztendőre vonatkozó tartozásuk van. Ezt az adott körülmények miatt csak részletekben tudják törleszteni, amit a játékos nem fogadott el, és feljelentette a klubot a szövetségnél. Amennyiben kézhez kapják a határozatot, megvizsgálják azt, és utána eldöntik, hogy milyen lépéseket tesznek.

A másik döntés egy kissé érthetetlen, hiszen véleményem szerint szombaton este semmilyen különös esemény nem történt a stadionban, a FEB azonban mégis a következő szankciót hozta: A Dunaújváros PASE - Szeged 2011 mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújváros szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért elrendeli, hogy a sportszervezet soron következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőrt fogadjon, és eljárási költségeit viselje.

Az újvárosi együttes szerdán délelőtt felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Dunaújváros Stadionban, amelyen 2-2-es döntetlent játszott a szintén NB II-es Csákvár gárdájával. Az újvárosi gólokat Eppel és Havasi szerezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!