Foci

2014.06.23. 17:45

Fiatal kapust igazolt a DPASE

A felkészülés programjának ismertetésével, illetve egy frissen igazolt labdarúgó bemutatásával, illetve rövid gazdasági ismertetővel indult a hét a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatának szokásos sajtótájékoztatóján.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes játékosai hétfőn kezdték meg az edzéseket, és szerdán már felkészülési mérkőzésen lépnek pályára a Ferencváros ellen a fővárosban. A következő összecsapást vasárnap játssza az együttes, amikor a szlovén NK Maribor otthonában lépnek majd pályára. Innen az ausztriai edzőtáborba utazik a csapat, ahol csütörtökön a horvát Zadar csapatával mérik össze a tudásukat. Szombaton egy ukrán első osztályú ellenfél következik, majd ezt követően utazik haza gárda.

Dino Gavrics után újabb játékos leigazolása vált biztossá. Kettő plusz egy éves szerződést kötött az újvárosi egyesülettel az 1994. május 27-én született kapus Nagy Gergely, aki a Győri ETO FC együttesétől érkezett:

– Eddig minden korosztályos válogatottban szerepeltem. Az első osztályban kétszer állhattam a kapuban. Az első alkalom éppen a tizennyolcadik születésnapomon volt, amikor Pápán védhettem a győriek kapuját. Nagyon örültem a dunaújvárosi együttes megkeresésének. Természetesen az a célom, hogy beverekedjem magam a csapatba. Bízom benne, hogy erre megkapom majd a lehetőséget.

Hétfőn az újvárosi csapattal tréningezett a máltai válogatott Rowen Muscat, aki eddig hazájában, a Birkirkarában futballozott. A huszonhárom esztendős középpályással egyelőre még folynak az egyeztetések. További kiszemelt labdarúgókkal is tárgyal klub, így még várható erősítés a keretben.

A sajtótájékoztató keretében Dobos Barna szakami igazgató röviden kitért a gazdasági kérdésekre is.

– Már a másodosztályban sem volt kiemelkedő az egyesületünk költségvetése. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan pénzügyi keret álljon össze, ami biztosíthatja a csapat NB I-ben maradását. Szeretnénk, ha a városi nagy cégek is támogatnák a csapatot. Ennek érdekében már folynak a tárgyalások. Továbbra is számítunk a pályázatok útján elnyerhető TAO-s pénzekre, hiszen ezekből szeretnénk tovább bővíteni a létesítményeinket. A terveink között szerepel egy füves pálya kialakítása az elkészült műfüves létesítmény szomszédságában, ami világítással is rendelkezne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!