Foci

2016.01.20. 15:14

Futsal: három dunaújvárosi játékos az Eb-keretben

Dunaújváros – A február 2-án kezdődő szerbiai X. UEFA Futsal Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott ezen a hétvégén Dunaújvárosban hangolódik az eseményre.

Gróf András

A nemzeti csapat ma kezdi meg az Eb-re való közvetlen felkészülést, melynek jegyében január 22-én pénteken és 23-án szombaton is pályára lép. Mindkétszer Libanon válogatottja lesz a mieink ellenfele. A Dunaújváros Sportcsarnokban mindkét napon 21 órakor kezdődik majd az összecsapás, amelyre a belépés ingyenes. A dunaújvárosi találkozók után Kecskeméten folytatja a közös munkát a csapat, ahonnan már egyenesen az Eb helyszínére, Belgrádba utaznak.

A szerbiai Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatottat a dunaújvárosi szurkolók kétszer is megtekinthetik élőben
Fotó: DF RENALPIN

Az Eb csoportbeosztása a következő: „A” csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia. „B” csoport: Spanyolország, Ukrajna, Magyarország. „C” csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán. „D” csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán. A magyar válogatott Románián drámai csatában túljutva kvalifikálta magát az kontinensviadalra. A sorsoláson az első kalapból talán a legnehezebb ellenfelet, Spanyolországot kapták meg a mieink. A második kalapból azonban Ukrajnát húzták ki, akik talán a verhető kategóriába tartoznak. Minden hármas csoportból kettő-kettő együttes jut tovább, így alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, és ez lehet a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette csapat célja.

Az Európa-bajnokság csoportkörében február 2-án Spanyolország ellen lép pályára együttesünk, két nappal később pedig Ukrajnával találkoznak.A magyar válogatott keretét a következő játékosok alkotják: Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu), Tóth Gyula (Rába ETO) – kapusok, Szeghy Szabolcs (Aramis SE), Dávid Richárd, Gál István, Rábl János, Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu), Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Klacsák Bence (Dunaferr-DF-Renalpin FC), Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE), Dróth Zoltán (Kairat Almaty), Harnisch Ákos (Rába ETO), Németh Péter (FC Veszprém) – mezőnyjátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!