Foci

2015.11.22. 06:12

Hősiesen küzdött a Dunaújváros PASE a Budaörs ellen

A bajnokság 14. fordulójában, a második helyen álló Budaörs vendége volt szombaton a Dunaújváros PASE csapata.

Gróf András

Budaörsi SC – Dunaújváros PASE 1-1 (1-1)

Budaörs, 250 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Horváth Z., Hofbauer).

Budaörs: Szentpéteri – Horváth L., Tányéros, Hegedűs, Ódé – Csobánki, Csillag – Menyhárt (Marques-Airosa a 81. p.), Bogáti (Ferkó a 68. p.), Papp M. – Szabó V. (Varga B. a 73. p.). Vezetőedző: Miskei Attila.

Dunaújváros PASE: Szűcs – Lorentz, Gengeliczki, Koszó – Koval (Tamaskó a 35. p.), Villám, Petneházi, Jakab (Csehi a 86. p.), Czár – Eppel, Fejős (Sóron a 46. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

A találkozó elején mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a nyolcadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést. Egy oldalról belőtt szabadrúgást követően lepattanó labdát Csillag Dárius lőtte a hálóba (1-0). Az újvárosiak nem estek kétségbe a hazai vezetéstől, és bátor támadójátékkal lepték meg ellenfelüket, aminek eredményeként a tizennyolcadik percben sikerült is egyenlíteni. Jakab Dávid a kissé kint álló Szentpéteri felett ívelt a kapuba (1-1). Nem sokkal később a vezetést is megszerezhették volna az újvárosiak. Jakab lövése a védőkről Eppel elé pattant, aki nagy a lövés pillanatában elcsúszott, így oda lett a hatalmas lehetőség. A félidő hajrájában Szűcs a kilépő hazai csatár közeli lövését remek mozdulattal hárította, majd a negyvenegyedik percben egy fegyelmezetlenséget követően Petneházi kapott piros lapot, így emberhátrányban került Artner Tamás együttese. A fordulást követően azonban nem igazán érvényesült a hazaiak előnye. A dunaújvárosiak jól védekeztek, a budaörsiek nem tudtak gólhelyzetet kialakítani Szűcs Lajos kapuja előtt. A végjátékban Sóront szerelték a büntetőterületen belül gyanús körülmények között, de játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az esetet követő szöglet után Koszó csúsztatása a labda a kapufáról pattant a mezőnybe.

Miskei Attila: – Jó iramú mérkőzést játszottunk. Sajnálom, hogy emberelőnyünket nem váltottuk gólra, de el kell ismerni, igazságos eredmény a döntetlen.

Artner Tamás: – Nagyon rosszul kezdtük, de a kapott gól után egyértelműen átvettük az irányítást. Mi domináltunk, kiegyenlítettünk és kézben tartottuk a mérkőzést. Egy fegyelmezetlenség, és az azzal járó kiállítás azonban megfosztott minket a győzelem lehetőségétől. Annak ellenére közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez, hogy több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszottunk.

A forduló további eredményei: Kisvárda – Soproni VSE 3-2, Szigetszentmiklós – Vác FC 1-1, Soroksár – Zalaegerszegi TE 0-0, FC Ajka – Balmazújváros 1-1, Gyirmót FC Győr – FC Csákvár 1-0, Mezőkövesd – BFC Siófok 0-3, Szeged-2011 – Szolnoki MÁV FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!