Foci

2015.12.21. 15:24

Női labdarúgó-torna: a dunaújvárosiak fiatal csapata jól játszott, de nem jutott döntőbe

Dunaújváros - Ez évben már 25. alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Kárpát-medence legjelentősebb női labdarúgó-tornája amit először 1991-ben bonyolítottak le. A győzelmet a szegediek szerezték meg.

A torna szervezője ifj. Szabó Tamás, a Rudas Kollégium vezetője és id. Szabó Tamás, a Pentele Hagyományőrző Egyesület elnöke. Fő támogató Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a DPASE női labdarúgó-szakosztálya volt.

A tíz csapat két ötös csoportban kezdte meg a küzdelmet és a két első - második helyezett jutott tovább a négyes döntőbe. Az A-csoportba kapott besorolást a DPASE gárdája a kitűnő játékerőt képviselő NB I-es Szeged, a másodosztályú Pécs, a szári Kalafa futsalcsapata, valamint a szerb másodosztályú SIVAC együttese. A fiatal lelkes dunaújvárosiak első mérkőzésen 1-0-ra legyőzték a későbbi csoportelső SIVAC alakulatát, majd 1-1-et játszottak a Kalafával. Küzdelmes meccsen kaptak ki a későbbi tornagyőztes Szegedtől, majd a Pécs együttesétől, így nem jutottak be a fináléba. A csoportból a SIVAC és Szeged jutotta négyes a döntőbe. A másik ágon két határon túli együttes jutott tovább a vajdasági Magyarkanizsa és az erdélyi Nagyvárad. A döntőbe jutásért a Szeged hétméteresekkel győzte le a Magyarkanizsát és került a fináléba. Az első helyért vívott csatában a Szeged 2-1-re győzte le a Nagyváradot, míg a harmadik helyet a SIVAC együttese szerezte meg, amely 3-3 után a büntetőkkel jobbnak bizonyult a Magyarkanizsánál.

A XXV. Dunapentele Kupa nyertese ezúttal a szegedi csapat volt. Egy csoportjuk az eredményhirdetés előtt

Különdíjas lett a gólkirálynő Rusz Laura (Nagyvárad), legjobb kapus a hazaiak hálóőre Huszta Melánia (DPASE), legjobb játékos Vass Noémi (Szeged), legjobb határon tuli játékos Balogh Bettina (Magyarkanizsa), legsportszerűbb csapat CSAKA (szlovák), szépségkirálynő pedig Milana Knezovic (Magyarkanizsa) lett.

A tornán kitűnően felkészített csapatok színvonalas - szoros meccseken döntötték el a továbbjutást. Az első csoportban háromas holtverseny után a gólkülönbség döntött a továbbjutást illetően. A hazaiak fiatal gárdája minden csapatnak egyenlő ellenfele volt, a DPASE-ból Zumbulisz Martina, Szatmári Magdolna és Domján Boglárka nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A díjakat Sztankovics László (a Sportbizottság elnöke) és Sallói István, a Dunaújvárosi PASE sportigazgatója adta át. A régi játékosok és szakvezetők is megtekintették a mérkőzéseket, így a Pentele első osztályú csapatának futballisták közül Szerényi Orsolya és Orbán Anikó valamint a vezetők közül Czigler Ernő és Veszprémi Zoltán.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!