Foci

2015.01.28. 16:30

DPASE: igazságos döntetlen a Szolnoki MÁV FC ellen

Dunaújváros - Remek, napsütéses időben játszotta negyedik felkészülési találkozóját a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak ellenfele az NB II-es bajnokság ötödik helyén álló Szolnoki MÁV FC együttese volt.

Gróf András

Dunaújváros PASE - Szolnoki MÁV FC 1-1 (1-0)

Dunaújváros Stadion műfüves edzőpálya, 100 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai, Reinicz).

Dunaújváros PASE: Nagy G. (Jahic) Papp (Vilám), Farkas (Burucz), Hajdók (Szekeres), Csehi Jakab (Szellák), Sárközi, Böőr (Thiago), Petneházi (Sórón) Godslove, Zome (Tóth T.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Szolnoki MÁV FC: Pokorni Vári (Tóth P.), Antal (Papucsek), Mile (Galambos), Fritz Kenderes (Tóth D.), Csirszki (Zvara), Rokszin, Lengyel Tóth B. (Zsolnai), Nagy I. Vezetőedző: Kis Károly.

A piros mezes Godslove (balra) és Petneházi nagy csatát vívott a szolnoki labdarúgókkal

Az összecsapás elején kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. A szolnokiak jól megszervezett védelme mellett kevés lehetőség adódott a hazai játékosok előtt. Az első helyzete Jakab előtt adódott, aki egy visszagurítást követően a kapu fölé lőtt. A vendégek a huszonnyolcadik percben egy formás támadás végén veszélyeztettek, de Tóth Bence veszélyes fejesét Nagy Gergely hárított. A félidő hajrájában a dunaújvárosi gárdánál próbajátékra jelentkező kameruni Zome Louis Rene egy távoli lövéssel próbálkozott, de célt tévesztett. A szünet előtt a sérüléséből felépült csapatkapitány, Böőr Zoltán kapott egy remek indítást a bal oldalon. Az alapvonal közeléből az érkező Jakab elé gurított gurított, aki hat méterről Pokorni mellett kapuba lőtt (1-0). A második félidőre több poszton is új játékos érkezett az újvárosiaknál. Az első helyzet a Szolnok előtt adódott, az egykori dunaújvárosi labdarúgó, Nagy István lövését azonban Jahic hárította. Az ellentámadásnál Tóth Tibor a leshatárról lépett ki, de közeli lövését Pokorni bravúrral kiütötte. A hetvenötödik percben Szekeres a tizenhatoson belül, a földön fekve elhúzta Nagy István lábát. A jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1-1). Nem sokkal később Sóron tekert középre bal oldalról egy szabadrúgást, de jókor érkező Tóth Tibor fejelt centikkel a léc fölé. A lefújás előtt még Rokszin veszélyeztetett, de lövése elcsúszott a kapu előtt. A játék összképe alapján igazságos eredmény született a felkészülési találkozón.

A DPASE gárdája legközelebb szombaton a horvát első osztályában szereplő NK Slaven Belupo Koprivnica gárdájával játszik idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!