Foci

2014.08.21. 15:40

Kispályás foci: indul az új szezon

Dunaújváros - Nemrégen tartotta évzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, de már hétfőn rajtol Markó Lajos a városi kispályás labdarúgó-bajnokság 2014/2015. évi szezonja.

Gróf András

Az új bajnoki esztendő indulása előtt a DLSZ főtitkárát, Petrás Gábor adott tájékoztatást.

- Vannak olyan csapatok, melyek megszűntek, de újak is alakulnak. A statisztika azt mutatja, hogy szerencsére több csapat érkezik, mint amennyi befejezi. Nagyon sajnálatos, hogy az előző évben különböző okoknál fogva két nagy csapat, a Csövesek és a Három Királyok szüntette meg működését. Örömteli viszont, hogy utóbbi gárda a 35 év felettiek között játszik majd tovább. Egyre jobban bővül a bajnoki kiírások száma, hiszen nem csak a fiúknak, de a lányoknak, és új csoportként a 45 év fölöttieknek is lesz a szervezett labdarúgásra lehetőségük. Két éve futottunk neki a női bajnokságnak, amiben többen nem hittek, de mára már bebizonyították, hogy ennek a kiírásnak is van létjogosultsága. Márciusban mértük fel az új igényeket, s ezek alapján úgy értékeltük, hogy a 40 éven felüliek számára is lehetőséget kell adjunk, hiszen óriási volt ez iránt az érdeklődés. Szerencsére vannak ötven évhez közeli, vagy azon túli játékosokból álló csapataink is, akiknek most egy új bajnokságot indítunk, amihez támogatót is találtunk. További feladat, hogy úgymond ki kell egyenesítenünk a csoportokat, így lemenő és felmenő ágat kellett létrehoznunk, így sokkal egységesebbek lesznek a csoportok. Ezzel az igazolt játékosok száma is nőhet.

- Melyik osztályt szeretnék a jövőben megerősíteni?

- Érdekes tendencia, hogy minden osztály saját magát erősíti. A legmagasabb, a Zeusz osztályban szinte csak profi játékosok játszanak, akik hétről hétre százakat vonzanak a lelátóra. A női mezőnyt szeretnénk kibővíteni, de ez azért nehéz, mivel a családanyák természetesen már az otthoni feladatokkal vannak elfoglalva. Ettől függetlenül szeretnénk, ha legalább hat csapatosra kibővülne ez a bajnokság. Éppen ezért várjuk a városon kívüli együttesek nevezését is.

- Ezekhez a feladatokhoz pénz, és infrastruktúra is szükséges...

- A támogatóinknak köszönhetően az anyagi hátterünk rendben van. Jól gazdálkodunk, amit az ellenőrző bizottság jelentése is alátámaszt. Azt tudni kell, hogy szövetségünkben mindenki önkéntesen, anyagi elismerés nélkül végzi a munkát. Az infrastruktúra azonban nagy problémát jelent, hiszen mindösszesen egy pályánk van a Lorántffy iskolában, amely ráadásul két hónappal ezelőtt be is szakadt. Most készült el a betonozása, illetve műfüves borítása. Abban bízik a szövetség, hogy a volt Vidámpark területén megépülő műfüves pályákon esténként bajnoki mérkőzéseket rendezhetünk. Terveinkben szerepel, hogy a Lorántffy iskola területén lévő, és teljesen kihasználatlan két teniszpálya területe is műfüves borítást kapjon. Ennek érdekében az önkormányzat részére kidolgozunk egy tervezetet, amelyben megjelöljük majd azokat az anyagi forrásokat, pályázatokat, amelyeket mellé tudunk állítani. Remélem, így két pályát is ki tudunk majd építeni, a hozzá tartozó szociális épületekkel együtt. Bízunk abban, hogy segítségünkre lesz Hingyi László képviselő úr, aki az elnökségünknek is tagja.

- Milyen a kapcsolatuk a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságával?

- Kitűnő, hiszen Schneider Béla igazgatóval több egyeztetésen vettünk részt, amelyeken többek között a DLSZ és az MLSZ közötti fúzió kérdése is felmerült. Ennek az lenne az előnye, hogy egy nagyobb szervezethez kapcsolódva anyagi támogatáshoz juthatnánk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!