Foci

2015.11.30. 19:46

Dunaújváros PASE: ismét egy hazai döntetlen

Dunaújváros – A Merkantil Bank Liga NB II őszi záró fordulójában a Mezőkövesd együttesét fogadta hétfő délután a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd 1-1 (0-0)

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács G., Kepe).

Dunaújváros PASE: Dániel – Lorentz, Gengeliczki, Koszó – Tamaskó (Fejős a79. p.), Villám, Jakab, Czár, Csehi – Eppel, Sóron (Magasföldi a 65. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Mezőkövesd: Dombó – Nagy J., Dvorschák, Devecseri, Fótyik – Molnár G., Szeles, Takács P., Tajthy (Tamási a 73. p.), Heffler N. (Rácz F. a 70. p.) – Bajzát (Harsányi a 87. p.). Szakmai igazgató: Tóth László.


Az őszi szezon eddigi tizennégy mérkőzésén a rutinos Szűcs Lajos nevével kezdődött a dunaújvárosiak összeállítása, de hétközi sérülése miatt ezúttal Dániel Csaba állhatott a gólvonal elé. A találkozó harmadik percében egy alapvonalról visszagurított labdát követően Koszó szabadított fel. Öt perccel később Molnár Gábor esett el Koszó mellett a tizenhatoson belül, de nem történt szabálytalanság, így a játékvezető sípja néma maradt. A tizenegyedik percben egy hosszú indítást követően Eppel került helyzetbe, de lövésébe belelépett egy vendég védő. Nem sokkal később Sóron felperdülő lövését védte Dombó. A huszonkettedik percben Bajzát feldobta magát a tizenhatos előtt, de játékvezető szabadrúgást ítélt. Heffler Norbert veszélyesnek induló lövése a sorfalról szögletre vágódott. Az első félóra végén egy gyors kontratámadást követően Jakab lövése pattant az alapvonalon túlra. A sarokrúgást követően Dombó a bal felső sarok elől védői segédlettel ütötte szögletre a labdát. A harminchatodik percben Nagy József a dunaújvárosi védelem bal oldalán egészen az alapvonalig cselezte magát, de középre gurítását követően Bajzát lövését bravúrral hárította Dániel. A mezőkövesdiek csatára ráadásul a kipattanót kézzel ütötte kapura, amiért sárga lapot kapott. Két perccel az első félidő vége előtt Jakab tört be a tizenhatoson belülre, átadása után Eppel hat méterről lőhetett, de a vendégek kapusa lábbal hárított. A játékrész hajrájában Szeles fejelt fölé, majd zárásként egy hazai szabadrúgást ütött szögletre Dombó.

A második félidő vendég helyzettel kezdődött: Takács átadását követően Tajthy tizennégy méterről nem találta el a hazaiak kapuját. Egy perccel később ismét Tajthy veszélyeztetett, de Dániel könnyedén hárított. A hatvanegyedik percben egy szöglet utáni kavarodást követőn Lorentz a gólvonalról bravúrral mentett. Nyolc perccel később egy ellentámadás vezettek a hazaiak, de Jakab átadása után Magasföldi beadása után szögletre pattant a labda a keresztező Dvorschákról. A hetvenkettedik percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Bajzát indította a jobb összekötő helyén előretörő Molnár Gábort, aki középre cselezte magát, és ballal tizenhét méterről a bal felső sarokba bombázott (0-1). A nyolcvanegyedik percben Jakab jobb oldalról leadott lövése kerülte el a hosszú alsó sarkot. Két perccel később azonban már gólnak örülhettek a hazaiak: Fejős átadását Magasföldi ballal tizenöt méterről a bal alsó sarokba spiccelte, (1-1). A végjátékban szöglet után veszélyeztettek a vendégek, de Dvorschák közeli fejesét a felső léc fölé tolta Dániel.

Az idényzáró első félideje mozgalmas játékot hozott, amelyben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. Az újvárosiak bátor letámadása nem igazán tetszett a vendégeknek. Az ellenfél térfelén szerzett labdákból Jakab és Eppel révén rendre veszélyes támadásokat vezettek a hazaiak. A szünetet követően azonban már nem sikerült ugyanolyan hatékonyan játszani. Ebben az időszakban inkább a vendégek akarata érvényesült.

Artner Tamás: – Úgy érzem, a mérkőzés összképe alapján igazságos a döntetlen. Értékes ez az egy pont, mivel igazi középpályások nélkül játszottunk ma, hiszen két szélső védő szerepelt ebben a pozícióban.

Tóth László: – A zsebünkben volt a három pont, de a vezetésünk után falusi futballt produkáltunk. Ráadásul a cserék sem tudtak semmit hozzátenni a játékunkhoz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!