Foci

2015.03.05. 15:35

Megye I.: nehéz mérkőzés vár a mezőfalviakra a Sárszentmiklós otthonában

Dunaújváros - A tavaszi második fordulót játsszák a csapatok az előttünk álló hétvégén a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első, és másodosztályában. A harmadosztályban később kezdődik a szezon.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban felemásra sikeredett az idénynyitó a körzetünkhöz tartozó két együttes számára. A Dunaújváros PASE második számú csapata nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesétől. Vasárnap Kislángon javíthatnak, hiszen a házigazdák csupán a tizenharmadik helyen állnak a bajnoki tabellán. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a meglévő tizennégy pontjukon túl szereztek még hatot, de azt az utánpótlás csapatok ki nem állása miatt levonta tőlük a szövetség. A kislángiak az előző körben 2-2-es döntetlent játszottak a Puskás Akadémia II vendégeként.

A Dunaújváros PASE második számú együttesének meghatározó játékosai Szauter István, aki a védők gyűrűjében megtartja a labdát
Fotó: Ady Géza

A Mezőfalvának sokkal jobban sikerült a bajnoki rajt, hiszen 2-1-re legyőzték a Bicske együttesét. Az így megszerzett három ponttal a tizenkettedik helyről a kilencedikre léptek előre. A hét utolsó napján azonban nehéz feladat vár rájuk, hiszen a tabella negyedik helyén álló Sárszentmiklós otthonába utaznak. A vendéglátók egy idegenben kiharcolt győzelemmel rajtoltak, 2-1-re diadalmaskodtak Száron. A Mezőfalva dolgát nehezíti, hogy a Bicske ellen Huber Balázs megkapta ötödik sárga lapját, így ő nem léphet pályára.

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában csapataink vasárnap játsszák a mérkőzéseiket. Az adonyiakra ismét nehéz feladat vár, hiszen a Baracstól idegenben elszenvedett 2-0-ás vereséget követően megint egy élcsapattal találkoznak. Ezúttal az ezüstérmes helyen álló Lajoskomáromot fogadják, akik a téli műfüves bajnokságban mutatott jó teljesítményük az előző fordulóban magabiztosan győzték le a kulcsiakat. Az adonyiak egy esetleges vereséggel a kiesőzónába kerülhetnek. A baracsiak ismét hazai környezetben léphetnek pályára. A tizenhetedik fordulóban a középcsapatnak számító Pusztaszabolcs gárdája lesz a vendégük. Február közepén a műfüves bajnokságban már összemérték tudásukat, akkor 1-1-es döntetlen lett a végeredmény. Most a baracsiak nem hogy elégedettek lennének ezzel. A kulcsiakra ismét idegenbeli fellépés vár. Igaz, a mostani sokkal könnyebbnek ígérkezik, hiszen a sereghajtó Seregélyes otthonába látogatnak. A Videoton egykori legendás gólzsákja, Szabó József által irányított seregélyesiek a múlt héten is otthon szerepeltek. Nem sok sikerélményük volt, mivel 4-1-re diadalmaskodott ellenük az Aba-Sárvíz együttese. A kulcsiak az előző szezonban kitűnően szerepeltek, aminek köszönhetően a középmezőny biztos tagjának számítanak. Ezt a pozíciót szeretnék megőrizni a tavaszi folytatásban is, amihez feltétlenül szükségük lenne erre a három pontra. A csoport újonca a Nagykarácsony a tizenötödik helyen telelt, de az előző fordulóban éppen az előttük álló Mezőszilassal mérkőztek. A hazai győzelmük azt jelentette, hogy megelőzték őket a táblázaton. A nagykarácsonyiak a hétvégén ismét előzhetnek, hiszen annak az Enyingnek a vendégei lesznek, aki csupán egy ponttal állnak előttük. Tehát győzelem esetén tovább araszolhatnának előre a bajnoki tabellán. Számukra kedvező eredmények esetén akár az adonyiakat is maguk mögé utasíthatnák.

Mindkét osztályban 14.30 óra az összecsapások kezdési időpontja.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában a küzdelmek március 21-én kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!