Foci

2014.06.09. 13:30

Megye I.: az Iváncsa nem talált legyőzőre a tavaszi idényben

Fejér megye - A Road Masters I. osztályú labdarúgó bajnokság 30. fordulójában az Iváncsa együttese közönségszórakoztató játékkal ünnepelte aranyérmét.

Ferencz Balázs

Szabadegyháza–Kisláng 2-7 (1-2)

Sárosd, 80 néző, V.: Wittner J

Szabadegyháza: Deák – Mányoki, Vizi, Rédl, Rauf R. – Horváth F., Rapai, Vida T., Godra – Berényi, Horváth D.(Szaniszló). Edző: Baranyai Balázs.

Kisláng: Ányos – Dudar K., Árki, Willerding B., Rehák – Komlós R. (Fekete A.), Simon I., Balogh Z., Dudar E. (Juhász P.) – Paluska (Willerding Zs.), Juhász M. Vezetőedző: Rehák Viktor.

Gól: Berényi (16.), Rauf R. (54.), illetve Paluska (30., 55.), Rédl (öngól) (33.), Balogh Z. (47.), Dudar E.(49.), Juhász M. (60.), Juhász P. (88.).

Jók: Deák, Horváth F., Rapai, illetve az egész vendégcsapat.

Egy szép akció végén a 16. percben megszerezte a vezetést, a Szabadegyháza. 1-0 után Horváth Ferenc hagyott ki egy hatalmas ziccert, majd az ellenakcióból Dudar óriási bedobásával Paluska iramodott meg és lőtt a hálóba, 1-1. A 33. percben egy hosszú vendégindítás után a kiinduló Deák mellett Rédl a saját kapujába csúsztatott. A második félidőben a Kisláng nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, két gólt lőtt egy perc alatt. Egy szép támadás végén Rauf szépített, de közelebb már nem tudtak férkőzni az ellenfélhez, akik újabb három gólt értek el.

Polgárdi Vertikál–Martonvásár 0-0 (0-0)

200 néző, V.: Szücs László.

Polgárdi Vertikál: Kiss M.- Farkas D., Végvári Á., Borbás L. (Tóth P.), Csizmadia – Jámbor, Hart, Nyakas I., Kosztolányi B. – Horváth B.(Imre), Nagy Z. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Martonvásár: Guth – Berczi, Hermann, Páncél, Kővári – Magyar, Szigeti A. (Csókás), Bajor (Sarkadi), Provoda – Hernádi, Bognár K. (Bendák). Vezetőedző: Patkós Csaba.

Jók: Kiss M., Kosztolányi, Jámbor, illetve Guth B.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott lehetőség bőven, a 20. percben Kosztolányi kapott remek kiugratást, de csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül, a büntetőhöz Borbás állt oda, de lövését Guth bravúrral hárította. A kihagyott büntető után kicsit összezuhant a hazai csapat, a vendégek sorra alakították ki helyzeteiket, de Kiss hatalmas bravúrjainak köszönhetően érintetlen maradt a hazai kapu. A 40. percben Hart mintegy 35 méterről tekert kapura, lövése centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. A második félidőben kicsivel többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A hazai csapat veszélyes kontratámadásokat vezetett, előbb Nyakas lövésébe vetődtek bele, majd Tóth is vezetést szerezhetett volna a hazai csapatnak. Reális eredmény született.

Iváncsa–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 5-2 (1-1)

400 néző, V.: Makk László.

Iváncsa: Heim (Vörös T.) – Schäffer, Aradi, Berényi, Márki – Sinka (Gál D.), Bartha T.(Csikesz P.), Facskó, Fodor G.- Mondovics (Kamocsa P.), Balogh L. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Viniczai Á.- Hári, Hushegyi, Léki, Sowunmi A. (Tanárki) – Vámosi D., Szalai P., Takács V., Meggyes D.- Bogács, Kiliti (Prill T.). Vezetőedző: Zimmerman Tamás.

Gól: Balogh L. (29.), Gál D. (64.), Berényi (73., 87.), Schäffer (90.), illetve Meggyes (4.), Szalai P. (55.).

Kiállítva: Hári (75.).

Jók: az egész hazai csapat, illetve Viniczai, Szalai.

Miskovicz Bálint irányításával meggyőző fölénnyel nyert bajnokságot az Iváncsa, és felléphet az NB III-as bajnokságba ha akar...
Fotó: Koppán Viktor

Álmosan, talán az ünnepi hangulattól meghatódva kezdett a hazai csapat. A vendégek ki is használták ezt, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Meggyes remek labdát kapott középen, és a kimozduló Heim mellet a kapuba gurított, 0-1. Lassan éledezni kezdett az Iváncsa is, és sorban dolgozta ki helyzeteit. A 29. percben Mondovics tálalt Balogh elé, aki egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-1. A második félidőben aztán jött a már megszokott forgatókönyv, és jöttek a gólok is. Az 57. percben Szalai akart ünneprontó lenni, és kihasználva a bizonytalankodó hazai védelmet, ismét előnyhöz juttatta a vendégeket, 1-2. Innentől az Iváncsa nagyobb fordulatra kapcsolt és bedarálta ellenfelét. A hazai cserék frissességet hoztak a játékba. A 64. percben Csikesz cselezte tisztára magát a jobb oldalon, és beadására a hosszú oldalon Gál érkezett, 2-2. A 73. percben Márki remek keresztlabdája után Berényi kapásból nagy gólt lőtt, 3-2. A 87. percben egy remek iváncsai támadás végén ismét Berényi volt a befejező ember, 4-2. A 90. percben Kamocsa nagyszerű gólja méltó befejezése volt a mérkőzésnek és az egész szezonnak, 5-2. A mérkőzés lefújása után jött az ünnepélyes éremátadó, és az azt követő vacsora élő zenével megspékelve.

Szár–Sárosd

0-2 (0-2)

200 néző, V.: Magyar J.

Szár: Berki – Fenyvesi, Haász, Nyitrai R. (Vincze P.), Sátori – Rada, Juhász A., Mérten (Milis G.), Tamás (Szekeres) – Milis Á. (Szabó Sz.), Radics. Vezetőedző: Lacza Albert.

Sárosd: Rauf T.- Somogyi Sz., Sipos J., Szabó G., Kövecses – Gyuricza, Gál P., Dvéri, Erős P.- Tiber Sz., Egerszegi. Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Gól: Somogyi Sz. (12.), Erős P. (27.).

Jók: Sátori, Rada, Fenyvesi, illetve Dvéri, Somogyi, Erős.

A 12. percben Gál szabadrúgását bravúrral védte Berki, majd a kipattanót Somogyi helyezte a bal alsó sarokba. A 27. percben Dvéri álompassza után Erős nem hibázott ziccerben, 0-2. A 30. percben Dvéri lépett ki a védők mellett, lövését Berki védte. A 33. percben Sátori, majd Haász volt a labda útja, de utóbbi lövése elkerülte a kaput. Az 50. percben Haász beadását Tamás a kapu fölé vágta. Az alacsony színvonalú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat megérdemelten vitte el a három bajnoki pontot.

Velence Bericap–Puskás Akadémia II 4-1 (2-1)

150 néző, Vezette: Béd Imre.

Velence Bericap: Barsch (Gödri) – Totsche, Ódor, Kovács K., Dukon – Boda B. (Molnár V.), Tóth R.(Kovács N.), Knausz (Fésű G.), Tóth A. – Csanádi, Király P.(Csikesz Z.). Vezetőedző: Pavlik József.

Puskás Akadémia II: Gyánó – Koronczi (Mészáros D.), Badi (Márton), Gál R., Mészáros J.- Farkas J., Molnár N., Varbik, Heitler – Tóth A., Gálos Z. Vezetőedző: Hegedűs Béla.

Gól: Király P. (33., 64.), Tóth A.(35.), Csikesz Z. (85.), illetve Badi (1.).

Jók: az egész hazai csapat, illetve Gyánó, Badi, Tóth A.

Az 1. percben egy védelmi hiba után Badi az üres kapuba passzolta a labdát. A hazaiak a gól után nekirontottak az ellenfélnek, és helyzetek sokaságát hagyták kihasználatlanul. A nagy nyomás a 33. percben érett góllá, mikor Király erőszakosan labdát szerzett, majd kicselezte a kapust, és lehetetlen szögből a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1-1. A 35. percben Király remek cselekkel szerez labdát a középpályán, majd a védők mögé belöbbölt labdát Tóth A. váltotta gólra. A 37. percben Boda Béla remekül belőtt szögletére Ódor érkezett, és hat méterről óriási kapufát fejelt. A második félidőben szintén a hazaiak uralták a mezőnyt, a nagyon sok kihagyott helyzetet követően a 64. percben aztán Dukon remekül ment el a bal oldalon, beadását Totsche okosan lekészítette Király elé, aki 14 méterről nagy gólt rúgott a bal alsó sarokba. A 85. percben Fésű remek labdával ugratta ki Csikeszt, aki betört a 16-oson belülre, és nyolc méterről kilőtte a bal felső sarkot, 4-1.

Bakonycsernye–Dunafém-Maroshegy 1-2 (1-1)

100 néző, V.: Wehovszky G.

Bakonycsernye: Harmati – Simek A., Schneider (Guitprecht), Tábori (Mészáros B.), Györök – Hancsák, Monostori (Simek P.), Varga J., Bocska T.- Fodor K. (Kovács D.), Osgyán M. V.edző: Simek Péter.

Dunafém-Maroshegy: Sabo – Komáromi, Gelencsér T., Vas T., Balogh T. – Dopuda, Takács T. (Tóth B.), Andrási, Horváth Zs. – Bencze J., Farkas R. (Durso). Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Gól: Osgyán M. (43.), ill. Gelencsér T. (25.), Durso (84.).

Jók: Osgyán M., Simek A., illetve Sabo, Komáromi, Vas, Gelencsér.

25. perc: Hancsák átfejelte a kifutó Harmati fölött a labdát, öngól, 0-1. 32. perc: Horváth Zsolt nagy helyzetben Harmati kezébe emelt. 43. perc: Fodor nagyszerű labdát tálalt Osgyánnak, aki nagy helyzetben Sabot találta el. 45. perc: Osgyán lépett ki, majd a kapuba helyezett, 1-1. 60. perc: Simek P. labdájával Osgyán lépett ki, nagy helyzetben Sabot találta el. 63. perc: Osgyán beadását Fodor az ötösről a kapu fölé fejelte. 80. perc: Simek beadását Hancsák az ötösről a kapu fölé fejelte. 85. perc: Durso kilépett a védők közül és a hosszúba helyezett, 1-2. 88.perc: Simek A. lövésébe Hancsák beleért, Sabo bravúrral hárított.

Bicske–Mór

4-2 (3-0)

300 néző, V.: Závotka Cs.

Bicske: Miklós B. (Peinlich) – Radics, Bencze M., Lengyel, Pechinger – Szabó B., Molnár A., Megyesi, Pozsgai – Oláh, Földes G. (Botor). Vezetőedző: Erdész Ferenc.

Mór: Pirik – Bátki, Németh R., Tar B., Nagy M. (Kovács Á.) – Hahn, Gárber (Dreschka), Mayer, Németh B. – Molnár T., Petruska D. Vezetőedző: Handl Szabolcs.

Gól: Megyesi (25.), Földes (30., 73.), Oláh (32.) illetve Németh B. (62.), Petruska (88.)

Jók: Lengyel, Bencze, Földes, Megyesi, Szabó, Miklós illetve Tar, Németh B, Majer.

Régen játszott a Bicske olyan jól mint az első félidőben. Szépen gurult a labda,formás támadások futottak, pompás gólokat szerzett a hazai együttes.Volt azonban intő jel, nevezetesen a kihagyott helyzetek sokasága. Az ivószünet után, a 25. percben Pirik buktatta Molnár A.-t, a megítélt 11-est Megyesi gólra váltotta.1-0. Öt perc múlva Radics-Molnár A. összjáték a jobb oldalon, utóbbi beadott, Földes pedig a jobb felső sarokba emelt, 2-0. Alig telt el egy perc és újabb gól a móri kapuban. Pozsgai ívelt a bal oldalról Oláh fejére, a labda a tehetetlen kapus mögé került, 3-0. A második félidőre nem csak helyet cseréltek a csapatok, hanem szerepet is. A móriak rendületlenül rohamoztak, de csak egy alkalommal találtak be. A 62. percben Tar lépett ki az elmélázó védők közül, Miklós fellökte, 11-es, amit Németh B. értékesített, 3-1. A 73.percben Molnár szöktette Földest, aki higgadtan gurított a kapuba, 4-1. A 78. percben Molnár A . lőtt a kapura, a lécről lepattanó labda egyesek szerint benn volt, a játékvezető nem ítélt gólt, valószínűleg jól döntött. A 88. percben elpasszolt labda a hazaiak részéről a félpályánál, ami után Petruska helyezett a kapuba, 4-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!