Foci

2015.03.18. 17:30

Új sportigazgató és vezetőedző érkezése várható a Dunaújváros PASE-nél

Dunaújváros - Szombaton 16 órakor újabb erőpróba vár a Dunaújváros PASE labdarúgóira. Az OTP Bank Liga NB I huszonegyedik fordulójában hazai környezetben a Győri ETO FC együttesét fogadják.

Gróf András

A szerdai sajtótájékoztatón Dobos Barna szakmai igazgató először a csapat körül kialakult helyzetről beszélt.

– Az NB III-ban klubvezetőként kezdtem dolgozni, de menet közben úgy alakult, hogy vezetőedző is lettem. Az elmúlt időszakban azonban kiderült, hogy ennyi feladatot egy személyben nem lehet megoldani. Ráadásul folytatnom kell az egyetemi tanulmányaimat, ami a labdarúgás miatt az utóbbi időszakban háttérbe szorult. Ehhez jön még a pro licenszes tanfolyam, amit most végzek. Ezeket nagyon nehéz összeegyeztetni. Ezért minél hamarabb szeretnénk sportigazgatót és vezetőedzőt szerződtetni. Azonban nem olyan egyszerű olyan személyeket találni, akik azonosulnak a klub filozófiájával. A sportigazgatói posztra már van jelöltünk, akivel előzetes tárgyalásokat folytattunk, de a megfelelő vezetőedzőt még keressük. Ezek a lépések nem az utóbbi időszak eredménytelensége miatt kerültek előtérbe, hanem egy folyamat része. Természetesen, amíg ezekre a pozíciókra nem találunk megfelelő személyeket folytatjuk a megkezdett munkát. Amennyiben az már említett feladatkörökre új embereket szerződtetünk, akkor is a klub vezetésében maradok, segítem a kitűzött célok elérését.

Ezt követően rátért a Kecskemét elleni találkozó értékelésére, és taglalta a következő találkozó esélyeit.

– A kecskemétiek elleni mérkőzés volt zsinórban a harmadik, amikor nem sikerült gólt szereznünk. Emellett nagy egyéni hibákat vétettünk a védekezésben. Elsősorban a széleken szerettük volna feltörni az öt védős rendszerben felálló Kecskemét védelmét. Amikor sikerült mögéjük kerülni, akkor a középre adások nem voltak sikeresek. Szombaton két nehéz helyzetben lévő csapat találkozik. Míg mi a helyezésünk, addig a győriek a csapatot működtető gazdasági társaságot ért negatív események miatt. Tisztában vagyunk, hogy ezúttal is kiemelkedő teljesítmény kell a jó eredményhez, de elszántak a játékosaink. Kérjük a szurkolókat, hogy álljanak a csapat mellé, mert mindenkinek össze kell fogni, hogy a csapat bent maradjon az első osztályban, amihez bravúrra lesz szükség. Sajnos a Győr ellen sérülés miatt biztosan nem számíthatok három labdarúgóra. Vaskó Tamás ugyan már megfelelő fizikai állapotban van, de úgy tervezzük, hogy csak a válogatott mérkőzés miatti szünetet követően lép majd pályára, a Nyíregyháza elleni találkozón. Rafe Wolfe a napokban porcműtéten eset át, így rá többhetes pihenő vár. Eppel Márton pedig a kifordult bokája miatt kénytelen kihagyni a szombati összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!