Foci

2015.02.25. 16:01

Futsal: Kiélezett küzdelem a városi futsal bajnokság fináléjában

Dunaújváros – A Dunaferr-DF-Renalpin FC – Aramis SE NB I-es futsal találkozó előtt játszották le az első ízben kiírt városi futsal bajnokság fináléját.

Gróf András

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által meghirdetett 4+1-es rendszerben lejátszott pontvadászat négy hónapon keresztül zajlott az Arany János Általános Iskola tornacsarnokában. Az alapszakasz győztese a Mé-Szi Frucht Kft. gárdája lett, akik ugyan 11-5-re legyőzték az ezüstérmes pozícióba befutó Riki FC-t, de a versenykiírás értelmében döntő mérkőzést kellett játszaniuk.

Riki FC – Mé-Szi Frucht Kft. 7-8 (5-2)

Vezette: Nagy Károly, Nagy Márk.

Riki FC: Jurinka – Büki, Füredi J., Kuti A., Szili Sz., Szili Z., Gazsi, Molnár L., Füredi K., Mácsfalvi, Varga K.

Mé-Szi Frucht Kft.: Balaskó – Miskovicz R., Dorogi V., Kaszala, Szabó I., Nagy R.

Góllövő: Kuti A. (4), Szili Z., Szili Sz., Mácsfalvi, illetve Nagy R. (2), Kaszala (4), Szabó I., Miskovicz R.

Az eredményhirdetést követően középen Dorogi Viktor, a Mé-Szi Frucht Kft. csapatának vezetője. Fotó: Ady Géza

Magabiztosan kezdett, és némi meglepetésre hamar kétgólos előnyre tett szert a Riki FC gárdája. A kicsit körülményesen, a megszokottnál több hibával játszó Mé-Szi Frucht ugyan enyhe mezőnyfölényt tudott kialakítani a folytatásban, de az ellenfél gólveszélyesebben játszott, így a félidőre háromgólos különbség volt a csapatok között.

A második húsz perc viszont már a bajnokaspiránsról szólt. Alaposan feljavult a játékuk, aminek következtében hat gólt rámoltak be ellenfelük hálójába. A mérkőzésnek ebben a szakaszában a kissé talán el is fáradó Riki FC mindössze kétszer tudta megzörgetni a mezőnybe is bátran kilépő Balaskó Iván hálóját. A szép gólok és a nagyszerű megoldások mérkőzésén így végül nem borult a papírforma. Igaz, ha csak minimális különbséggel is, de a Mé-Szi Frucht Kft. csapata emelhette magasra a trófeát, és vihette haza a vándorserleget. A Riki FC játékával igazolta, hogy nem véletlenül szerezték meg az ezüstérmet.

Az I. Dunaújvárosi Futsal Bajnokság eredményhirdetésére az NB I-es futsal mérkőzés szünetében került sor, ahol a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség részéről Kalácska András elnök, valamint Petrás Gábor főtitkár, míg a Dunaferr-DF-Renalpin FC képviseletében Budavári Árpád és Zemankó Zoltán gratulált a csapatoknak. Az ünnepség keretében vehette át a gólkirálynak járó díjat Antal Tamás, a Dzsó-Ker FT csatára is, aki 31 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

Antal Tamás: – Izgalmas, gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak a szurkolók. A bajnokság remek lehetőséget biztosított a sportolni vágyóknak a téli időszakban. Sajnos csapatunk egy ponttal lemaradt a dobogóról, de a negyedik hely is szép eredmény. Gratulálok a győztes csapatnak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Ezúton szeretném megköszönni csapattársaimnak, hogy hozzásegítettek a gólkirályi cím megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!