Foci

2015.04.24. 19:44

Kimaradtak a lehetőségek - Az Újpest a két gyors góllal tulajdonképpen eldöntötte a meccset

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I huszon-ötödik fordulójának nyitómérkőzésén péntek este a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az Újpesti TE együttesét fogadta.

Gróf András

Dunaújváros PASE-Újpesti TE

1-3 (0-2)

Dunaújváros Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Erős, Huszár).

Dunaújváros PASE: Nagy G. - Villám (Grubjesics a 67. p.), Vaskó, Szekeres, Csehi Farkas (Jakab a 46. p.), Petneházi Nikházi, Böőr, Orosz (Thiago a 60. p.) Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

Újpesti TE: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró Balogh B., Sztaniszavljevics Suljic, Bardhi (Nagy I G. a 65. p.), Andrics (Addo a 89.p.) Perovics (Szankovics az 58. p.). Vezetőedző: Vignjevic Nebojsa.


A találkozó második percében vezetést szereztek a vendégek Suljic jobb olali beadásánál Vaskó elesett, mert a lábát öszekoccantották, így a szabadon érkező Perovics ballal a jobb alsó sarokba lőhetett (0-1). A tizenharmadikpercben jött az újabb hidegzuhany. Balogh B. jobbról az oldalvonal mellől ívelt be egy szabadrúgást, amit a kapunak háttal álló Heris tizenegy méterről fejelt a jobb felső sarokba (0-2). A folytatásban a hazaiak próbáltak szépíteni, de a harmincharmadik percben Nikházi ötösről leadott lövését blokkolták az újpestiek. Öt perccel később Villám hatalmas bedobását követően Eppel került helyzetbe, de a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A fordulást követően bátrabb támadójátékkal rukkoltak elő a hazaiak. Böőr elől mentettek a vendég védők, majd Eppel fejese szállt fölé. A hatvanegyedik percben Böőr az alapvonalról adott volna középre, de Litauszki kézzel megakadályozta ezt, de a bírói síp néma maradt. A hetvenegyedik percben góllá érett a hazai együttes fölénye. Jakab bal oldali sarokrúgását követően Nikházi maradt teljesen üresen, és az ötös vonaláról a kapuba bólintott (1-2). Ekkor felcsillant a pontszerzés lehetősége, de egy újabb pontrúgást követően végleg eldőlt a találkozó sorsa. Balog B. jobb oldali szabadrúgását a remek ütemben érkező Heris, a lemaradó védők elől a kapu bal oldalába fejelte (1-3). A folytatásban becsülettel próbálkoztak az újvárosiak. Böőr jobb oldali beadást követően Jakab közeli fejesét Balacza bravúrral tornázta ki. Petneházi beadását Eppel jó tíz méterről centikkel fejelte a bal kapufa mellé. A hajrában Nikházi labdájába vetődött bele önfeláldozóan a fővárosik hálóőre. Az utolsó lehetőséget Jakab távoli szabadrúgása jelentette, de Balajcza magabiztosan hárította a pattogós lövést.

Artner Tamás: - Az első gól előtt szerintem szabálytalankodtak a védőmmel szemben. Ez a találat meghatározó volt a végeredmény szempontjából. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek rendre kimaradtak.

Vignjevic Nebojsa: - Hamar sikerült megszereznünk a vezetést, de kettő null után lelassult a játékunk. A hazaiak szépítő találata után ismét gólt szereztünk, amelyet követően már uraltuk a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!