Foci

2015.07.05. 16:49

Lőrincz Emil is a DPASE edzői stábját erősíti

Dunaújváros - Dobos Barna, a Dunaújváros PASE ügyvezető igazgatója újabb megállapodást kötött, de most nem játékossal, hanem trénerrel. Lőrincz Emil lesz az U17-es gárda vezetője.

Gallai Péter

Az MTK-val bajnoki címet nyert, magyar labdarúgó válogatott Lőrincz Emil nem csupán hazánkban, hanem külföldön, az RWD Molenbeekben is letette névjegyét, ahol majd öt éven keresztül futballozott. 1999 nyarán fejezte be az aktív labdarúgó pályafutását, ekkor indult edzői karrierje. Elsőként a kék-fehéreknél Henk Ten Cate pályaedzője lett, majd a tartalék csapatot irányította. A későbbiekben vezette az MTK utánpótlását, valamint Bodajkon edzősködött. Egy NB III-as gödöllői kitérő után a Vasas U17-es korosztályát irányította, ezt követően, 2011 tavaszán a Budapest Honvéd NB II-es csapatának vezetőedzője lett. A 2012/13-as idényben került az NB I-es PMFC-hez, ahol először a pályaedzői, majd 2013 januárjától a vezetőedzői teendőket látta el. A Baranya megyeiekkel a hetedik helyig jutott.

- Nagyon szeretek dolgozni, legyen szó felnőttekről, vagy utánpótlás korú labdarúgókról, melyet nagyon várok. Várhatóan július 12-én állok munkába. Elsősorban az U17-es csapattal foglakozom majd, de időm függvényében - igény szerint - bárkinek segítek. Természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy kollégáim hogyan dolgoznak, ezért több edzésre el fogok látogatni. A látottakat átbeszéljük majd, hiszen ebből tanulhatunk mindannyian. Fontos a tehetségek képzése, hogy komoly NB-s futballisták legyenek, de valamilyen szinten az eredményesség is fontos, mivel ha nincs sikerélmény, akkor a játékos mentális fejlődése sem lesz megfelelő. Az U17-es korosztály számára mindkettő egyaránt fontos - mondta Lőrincz Emil.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!