Kezdődik a futsal Eb - A magyar válogatott Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését

2016. február 02., 07:47 szerző: Gróf András
komment
Dunaújváros - Belgrádban ma két összecsapással kezdetét veszi a 2016. évi futsal Európa-bajnokság. A nyitómeccsen a házigazda szerb válogatott 18.30 órakor Szlovéniával mérkőzik, majd 21 órakor következik a Spanyolország - Magyarország találkozó.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A magyar válogatott egy végletekig kiélezett, felejthetetlen hangulatú mérkőzésen, Románián túljutva kvalifikálta magát a szerbiai Európa-bajnokságra. A sorsoláson az első kalapból talán a legnehezebb ellenfelet, Spanyolországot kapták meg a mieink. A második kalapból azonban Ukrajnát húzták ki nekünk, amely a szakmai vezetés véleménye szerint a verhető kategóriába tartozik.

A résztvevő tizenkét válogatott a következő csoportbeosztás szerint kezdi meg a küzdelmeket.

„A” csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia.

„B” csoport: Spanyolország, Ukrajna, Magyarország.

„C” csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán.

„D” csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán.

Minden hármas csoportból két-két csapat jut tovább, így alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, és ez a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette csapat célja.

Spanyolország igazi futsalnagyhatalom, hatszoros Eb- (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012) és kétszeres vb-győztes (2000, 2004).

Ukrajna kétszer második (2001, 2003), egyszer (2005) negyedik lett az Európa-bajnokságon, az 1996-os vb-n pedig negyedik. A decemberi Győrben megrendezett világbajnoki selejtezőn az ukránok 5-3-ra nyertek a magyar válogatott ellen, így van miért visszavágni.

A magyar válogatott 2005-ben és 2010-ben jutott ki a kontinensviadalra, ám eddigi öt meccsén öt vereséget szenvedett, 11-23-as gólkülönbség szerepel a neve mellett.

A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttesét négyen képviselik a viadalon. Az újvárosiak vezetőedzője, Fehér Zsolt a szakmai stáb tagja, míg játékosként a következő három ember került az utazó keretbe.

Klacsák Bence: - Nagyon várom az Európa-bajnokság nyitányát. Hatalmas dolognak tartom, hogy ilyen fiatalon ott lehetek a válogatottban. A csoportból szeretnénk továbbjutni, ami azonban nem lesz egyszerű feladat. A spanyolok ellen tisztes helytállásra törekszünk, az ukránok ellen azonban győznünk kell.

Hosszú Ádám: - Izgatottan várom a rajtot. Annak ellenére, hogy még a fiatal, rutintalan játékosok közé tartozom, szeretnék minél többet játszani, és gólokat szerezni. A spanyol és a magyar válogatott tudása között még óriási a különbség, de úgy érzem, az ukránok ellen lesz esélyünk egy jó eredményre.

Horváth Norbert: - Az edzőtáborban főleg az ukránok ellen alkalmazandó taktikát gyakoroltuk, hiszen a spanyolok ellen csak abban reménykedhetünk, hogy szoros meccset játszunk. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, de ott már rendkívül erős a mezőny. Mivel a fiatalok közé tartozom, az Eb remek alkalom lesz a rutinszerzésre.

A magyar válogatott vasárnap óta Belgrádban tartózkodik. A minden igényt kielégítő szállásuk közel van a mérkőzések helyszínéhez, a Belgrád Arénához.

Azok a szurkolók, akik élőben szeretnék megtekinteni az összecsapásokat a hivatalos jegyportálon keresztül vásárolhatnak belépót, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon. A szervezők azonban felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.

Ma és szerdán 21 órakor nemzeti csapatunk mindkét csoportmérkőzését élőben közvetíti majd az M4 sportcsatorna.

Csoportmérkőzések: Szerbia - Szlovénia, Spanyolország - Magyarország (február 2., kedd). Oroszország - Kazahsztán, Olaszország - Azerbajdzsán (február 3., szerda). Szlovénia - Portugália, Magyarország - Ukrajna (február 4., csütörtök). Kazahsztán - Horvátország, Azerbajdzsán - Csehország (február 5., péntek). Portugália - Szerbia, Ukrajna - Spanyolország (február 6., szombat). Horvátország - Oroszország, Csehország - Olaszország (február 7., vasárnap).

Negyeddöntők: 1. „A” csoport 1. helyezett -„B” csoport 2. helyezett, 2. „A” csoport 2. helyezett - „B” csoport 1. helyezett (február 8., hétfő), 3. „C” csoport 1. helyezett - „D” csoport 2. helyezett, 4. „C” csoport 2. helyezett - „D” csoport 1. helyezett (február 9., kedd).

Elődöntők: az 1. negyeddöntő győztese - a 3. negyeddöntő győztese, 2. a 2. negyeddöntő győztese - a 4. negyeddöntő győztese (február 11., csütörtök).

A bronzmérkőzés és a döntő: (február 13., szombat).
Gróf András

2016. február 02., 07:47 szerző: Gróf András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...