Foci

2016.02.01. 19:47

Kezdődik a futsal Eb - A magyar válogatott Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését

Dunaújváros - Belgrádban ma két összecsapással kezdetét veszi a 2016. évi futsal Európa-bajnokság. A nyitómeccsen a házigazda szerb válogatott 18.30 órakor Szlovéniával mérkőzik, majd 21 órakor következik a Spanyolország - Magyarország találkozó.

Gróf András

A magyar válogatott egy végletekig kiélezett, felejthetetlen hangulatú mérkőzésen, Románián túljutva kvalifikálta magát a szerbiai Európa-bajnokságra. A sorsoláson az első kalapból talán a legnehezebb ellenfelet, Spanyolországot kapták meg a mieink. A második kalapból azonban Ukrajnát húzták ki nekünk, amely a szakmai vezetés véleménye szerint a verhető kategóriába tartozik.

A résztvevő tizenkét válogatott a következő csoportbeosztás szerint kezdi meg a küzdelmeket.

A csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia.

B csoport: Spanyolország, Ukrajna, Magyarország.

C csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán.

D csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán.

Minden hármas csoportból két-két csapat jut tovább, így alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, és ez a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette csapat célja.

Spanyolország igazi futsalnagyhatalom, hatszoros Eb- (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012) és kétszeres vb-győztes (2000, 2004).

Ukrajna kétszer második (2001, 2003), egyszer (2005) negyedik lett az Európa-bajnokságon, az 1996-os vb-n pedig negyedik. A decemberi Győrben megrendezett világbajnoki selejtezőn az ukránok 5-3-ra nyertek a magyar válogatott ellen, így van miért visszavágni.

A magyar válogatott 2005-ben és 2010-ben jutott ki a kontinensviadalra, ám eddigi öt meccsén öt vereséget szenvedett, 11-23-as gólkülönbség szerepel a neve mellett.

A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttesét négyen képviselik a viadalon. Az újvárosiak vezetőedzője, Fehér Zsolt a szakmai stáb tagja, míg játékosként a következő három ember került az utazó keretbe.

Klacsák Bence: - Nagyon várom az Európa-bajnokság nyitányát. Hatalmas dolognak tartom, hogy ilyen fiatalon ott lehetek a válogatottban. A csoportból szeretnénk továbbjutni, ami azonban nem lesz egyszerű feladat. A spanyolok ellen tisztes helytállásra törekszünk, az ukránok ellen azonban győznünk kell.

Hosszú Ádám: - Izgatottan várom a rajtot. Annak ellenére, hogy még a fiatal, rutintalan játékosok közé tartozom, szeretnék minél többet játszani, és gólokat szerezni. A spanyol és a magyar válogatott tudása között még óriási a különbség, de úgy érzem, az ukránok ellen lesz esélyünk egy jó eredményre.

Horváth Norbert: - Az edzőtáborban főleg az ukránok ellen alkalmazandó taktikát gyakoroltuk, hiszen a spanyolok ellen csak abban reménykedhetünk, hogy szoros meccset játszunk. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, de ott már rendkívül erős a mezőny. Mivel a fiatalok közé tartozom, az Eb remek alkalom lesz a rutinszerzésre.

A magyar válogatott vasárnap óta Belgrádban tartózkodik. A minden igényt kielégítő szállásuk közel van a mérkőzések helyszínéhez, a Belgrád Arénához.

Azok a szurkolók, akik élőben szeretnék megtekinteni az összecsapásokat a hivatalos jegyportálon keresztül vásárolhatnak belépót, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon. A szervezők azonban felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.

Ma és szerdán 21 órakor nemzeti csapatunk mindkét csoportmérkőzését élőben közvetíti majd az M4 sportcsatorna.

Csoportmérkőzések: Szerbia - Szlovénia, Spanyolország - Magyarország (február 2., kedd). Oroszország - Kazahsztán, Olaszország - Azerbajdzsán (február 3., szerda). Szlovénia - Portugália, Magyarország - Ukrajna (február 4., csütörtök). Kazahsztán - Horvátország, Azerbajdzsán - Csehország (február 5., péntek). Portugália - Szerbia, Ukrajna - Spanyolország (február 6., szombat). Horvátország - Oroszország, Csehország - Olaszország (február 7., vasárnap).

Negyeddöntők: 1. A csoport 1. helyezett - B csoport 2. helyezett, 2. A csoport 2. helyezett - B csoport 1. helyezett (február 8., hétfő), 3. C csoport 1. helyezett - D csoport 2. helyezett, 4. C csoport 2. helyezett - D csoport 1. helyezett (február 9., kedd).

Elődöntők: az 1. negyeddöntő győztese - a 3. negyeddöntő győztese, 2. a 2. negyeddöntő győztese - a 4. negyeddöntő győztese (február 11., csütörtök).

A bronzmérkőzés és a döntő: (február 13., szombat).




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!