Foci

2014.08.06. 18:25

Manipulált sportorvosi

Dunaújváros - Mozgalmas ülése volt kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának, hiszen a második NB I-es bajnoki fordulót követően számos ügyben kellett dönteniük.

Gróf András

A bizottság az alábbi határozatokat hozta: Debreceni András (DVTK) egy, Egerszegi Tamás (DVTK) egy és Alcibiade Raffaele (Bp. Honvéd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Rendezési hiányosságok, a vonatkozó szabályok be nem tartása, illetve a szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt a Ferencváros 100.000 Ft, az Újpest FC 400.000 Ft, a DVTK 100.000 Ft, a Nyíregyháza FC 300.000, Videoton FC 500.000 Ft pénzbüntetést kapott, míg a Lombard Pápa és az MTK írásbeli figyelmeztetésben részesült. Tárgyalás megtartása után Kovács István Ádám (Videoton FC) és Villám Balázs (Dunaújváros PASE) két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Eddig akár szokványosnak is mondhatnánk a forgatókönyvet, ha nem lenne benne az alábbi tétel: A Dunaújváros PASE-t hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

A szomorú történet lényege a következő: A Videoton elleni találkozó előtt az újvárosiak szakmai vezetése a kezdőcsapatba jelölt a nyáron igazolt máltai Muscat Rowen-t. A találkozó bírája azonban jelezte, hogy az orvosi engedély hiánya miatt nem szerepelhet ezen a mérkőzésen a labdarúgó. Ezt követően a játékos kikerült a keretből, de ennek ellenére az újvárosiak technikai munkatársa megpróbálta meghamisítani az orvosi pecsétet. A játékvezető természetesen észrevette ezt, így az eset bekerült az összecsapás jegyzőkönyvébe. A DPASE vezetői csak vasárnap szereztek tudomást a csalási kísérletről, ami után rögtön levelet írtak az MLSZ-nek, és azonnali hatállyal megszűntették a vétkes technikai munkatárs egyesülettel kötött szerződését.

A dunaújvárosi klub a következő közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban: A Videoton elleni mérkőzést megelőzően sajnálattal vettük tudomásul, hogy Muscat Rowen játékosunk orvosi engedély hiányában nem léphet pályára. A megdöbbenés másnap érte klubigazgatónkat, amikor az igazolásokért felelős technikai munkatárs megkereste és elmondta neki, hogy a vezetőség és a csapat tudta nélkül, saját döntése alapján megmanipulálta az engedélyt. Klubigazgatónk azonnal kérte az MLSZ-t, hogy a hamisítást elkövetőnek szüntesse meg regisztrációs kártyáját, valamint munkaviszonyát azonnali hatállyal felbontottuk.

Mint köztudott a hétvégi 3. fordulóra kisorsolt Ferencváros Dunaújváros PASE találkozót a Fradi Chelsea elleni stadionavató mérkőzése miatt későbbi időpontra halasztották, így szombaton 17 órakor a Magyra Kupa 1. fordulójában Orosházán lépnek pályára az újvárosiak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!