Foci

2015.02.27. 14:05

Megyei I.: Mezőfalván a bennmaradás az alapkövetelmény a bajnokságban

Mezőfalva – Létszámgondok nehezítik az összeállításokat. Hárman hiányoznak, és ketten érkeznek a felnőtteknél. A bennmaradás alapkövetelmény.

Horváth László

Fiatalokkal töltenék fel a csapatot. Az IFI-nél viszont dobogó közeli reményeket dédelgetnek. A finanszírozással nem lesz gond – ígérte Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke. Hétvégén indulnak a megyei labdarúgó-bajnokság első osztályú csapatainak küzdelmei. A téli felkészülés finisében érdeklődtünk működésről, esélyekről. Tavaly kisebb hullámok nyaldosták a MEDOSZ SE házának tetejét. Konkrétan: anyagi nehézségek veszélyeztették a csapatok létét. Az év végére sikerült normalizálni a helyzetet, de mire lehet számítani a most induló bajnokin?

Cseke Ottó az egyesület elnöke: – Teljes mértékben biztosítottak a működéshez szükséges feltételek! Támogatóink ígérete szerint ezt az évet végig tudjuk vinni. 1.5 milliós hátralékot sikerült kiegyenlíteni, ami komolyan veszélyeztette az egyesületet. Szerencsére a szakmai munkában ez nem okozott gondot. A csapatokról az edzők tudnak hiteles tájékoztatást adni.

Balról jobbra Masinka László edző, Cseke Ottó egyesületi elnök és Gulyás Ferenc ifjúsági edző reménykedik a mezőfalviak tavaszi jó szereplésben. Fotó: A szerző felvétele

Masinka László a felnőtt csapat edzője: – Három játékosom hiányzik majd tavasszal. Viniczai Feri védősorunk meghatározó alakja végleg abbahagyta, mert Pestre költözött. Szepesi Konrád a csatársorból hiányzik a hétvégi munkabeosztások miatt. Csak néha tud pályára lépni. Rotmann Sándor visszatért korábbi együtteséhez Sárosdra. Frissítésként a mezőfalvi gyökerű Cséplő Krisztiánt illeszthetjük be Viniczai helyére, aki a DPASE-től érkezett. A Sárszentmiklóson focizó, dunaújvárosi illetőségű Rabiász Dávid pedig a középpályán szerez remélhetőleg szép pillanatokat. A felkészülésnél a létszámgond miatt egyszer sem tudtunk az általam elképzeltek szerint felállni, így szükség lesz 3-4 fordulóra, mire kialakulhat, milyen célt tűzhetünk magunk elé a tabellán. Létszámgondjainkat az IFI-vel való együttműködéssel próbáljuk orvosolni. Edzőmérkőzésen öt 18 év alatti játékost is megnéztünk. Közülük lesz, aki bajnokin szerepet kap – vázolta a terveket Masinka László edző.

Gulyás Ferenc az IFI trénere – A fiataloknál is létszámgondokkal küzdünk, de a felkészülést végig hajtó játékosok olyan kondíciót szereztek, ami esélyt teremt az őszi sikerek folytatására.

Hasonló körülmények között a negyedik helyen végeztünk, és a dobogó közeli eredmény a cél most is. A felnőttekkel közös felkészülési időszakból sokat profitálhatnak a fiúk, bár nem lesz egyszerű a tavaszi menetelés.

Öt hazai és nyolc idegenbeli összecsapás vár a csapatra. Tavaly az itthoniaknál szépen hoztuk az eredményeket. Remélhetőleg így lesz a fordulók befejezéséig.

Az elhangzottakból kitűnik, érdekes tavaszi fordulókat láthatunk a mezőfalvi csapatok mérkőzésein. A végeredményt egyelőre becsülni sem lehet – 15 forduló után kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!